BOMBĂ SOCIALĂ! DISPONIBILIZAŢII AMENINȚĂ că-și dau FOC! Disperare fără margini în CEO

minprest

După ce au aflat că vor rămâne fără locuri de muncă chiar în pragul sărbătorilor de Paște, foarte mulți angajați ai prestatorului de servicii s-au dus, vineri, la ușa directorului.

O parte din angajații Minprest Rovinari care urmează să fie disponibilizați sunt gata să recurgă la gesturi extreme, în perioada următoare.
Oamenii s-au plâns că sunt unici întreținători de familii și nu au unde să mai lucreze după ce vor fi concediați. Șeful Minprest Rovinari a povestit că situația a atât e disperată, încât unii au amenințat că-și dau foc dacă vor fi disponibilizați. ”Zilele trecute, chiar vineri, am avut foarte mulți angajați care au venit la sediul unității noastre și am stat de vorbă, cu fiecare în parte și sunt disperați, pentru că piața de muncă este oarecum închisă în Gorj și este foarte greu să-și mai găsească alte locuri de muncă. Sunt vreo 20 de angajați care nu îndeplinesc nici măcar condițiile de șomaj, nici măcar acel venit nu o să-l mai aibă, începând cu 1 aprilie. Unii m-au amenințat că vor ajunge la gesturi extreme. Am stat cu fiecare în parte și am discutat și i-am convins că este posibil ca pe parcurs situația să se redreseze și poate reușim să mai facem reangajări. Nici noi nu avem la dispoziție pârghii, ca să putem să-i convingem că o să fie mai bine pe viitor. Totul ține de cum merge Complexul Energetic Oltenia. Noi intrăm pe altă piață foarte greu din mai multe motive. Dumnealor nu sunt dispuși să plece în alte județe, în cazul în care noi câștigăm licitații acolo și de aici, multe posibilități pentru a fi reangajați nu sunt, cel puțin pentru moment. Au amenințat cu gesturi extreme, cum că ar fi în stare să-și dea foc, gesturi pe care eu sper să nu ajungă să le facă, pentru că sunt persoane care erau singurii întreținători, mai au acasă un soț, mai au unul, doi copii și vă dați seama ce se întâmplă cu aceste persoane în momentul în care rămân fără niciun venit”, a declarat Gabriel Giorgi.

Primarii se opun BOMBEI SOCIALE

Primarii din zonele miniere nu sunt de acord ca cetățenii din comunele pe care le conduc și care au dat terenuri Complexului Energetic Oltenia să fie concediați. Gabriel Giorgi a discutat cu o parte din edili. “Am avut discuții cu toți primarii, mai puțin cu domnul primar de la Slivilești. Le-am explicat situația, dumnealor au înțeles. Bineînțeles că nu sunt de acord, pentru că vrem, nu vrem, este o bombă socială, pentru că, în momentul în care rămân fără serviciu câteva zeci de persoane de pe teritoriu comunei, acest lucru implică multe aspecte negative și pentru primărie, pentru că o să fie foarte greu să-și plătească dările către primărie. Mă refer și la partea de consum, nu o să mai poată să mai consume de la magazinele care își desfășoară activitatea pe raza comunelor respective. Totul are un efect de bulgăre de zăpadă, începe să devină din ce în ce mai mare. S-a greșit de-a lungul timpului, pentru că toată lumea s-a axat doar pe Complexul Energetic Oltenia, nu am reușit să creăm alternative , indiferent de guvernare și suntem în situația în care suntem acum. Sunt 497 de locuri care dispar”, a mai precizat șeful Minprest.

Speranța… moare ultima

O mică parte din cei aproximativ 500 de salariați Minprest ce vor fi disponibilizați luna aceasta ar putea fi reangajați în perioada următoare. Două societăți s-au arătat interesate pentru a prelua circa 30 -40 de oameni de la prestator. ”Speranțe sunt, pentru că, zilele trecute, am luat legătura cu câțiva angajatori care își prestează activitatea pe zona Târgu-Jiu, implicit Gorj și dumnealor și-au arătat disponibilitatea de a prelua o parte din angajații care au rămas fără serviciu din cadrul Minprest, în special personal calificat. Noi, deja am luat legătura cu dumnealor, este vorba de vreo 30-40 de persoane, dar trebuie să aibă disponibilitate de deplasare în țară și dacă o să ajungă la o înțelegere, este foarte bine. Salariul este și mai mare decât la Minprest, acum ține doar de disponibilitatea dumnealor și o sa trebuiască să mai treacă o probă de angajare. Este o firmă care s-a despărțit din fostul Lafarge și care prestează în toată țara, este pe parte de prelucrări mecanice și mai este o firmă care are contracte încheiate pe partea de căi ferate uzinale”, a conchis Gabriel Giorgi.

Loading...

Citește și

Iată pe cine a vrut un partid să arunce în lupta pentru o primărie din Gorj!

Mariana Popescu, cetățean fictiv al municipiului Motru, și-a anunțat pe rețelele de socializare o candidatură …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.