Boza: Ca om și ca director sunt de acord cu unele din revendicări. Ședință cu șefii carierelor și cei ai termocentralelor, în miez de noapte


Președintele Directoratului CE Oltenia, Sorinel Boza, a declarat, luni seara la postul de televiziune Tele3 că mărirea salarială promisă personalului muncitor din companie poate fi mai mare de 12%, dacă se identifică și alte surse, după demararea negocierilor.
Boza a spus că îi înțelege pe mineri și este de acord cu o parte a revendicărilor acestora. În miez de noapte a fost convocată o ședință operativă la care Directoratul, șefii carierelor și cei ai termocentralelor vor analiza situația stocurilor de cărbune și cât mai pot fi ținute grupurile energetice în funcțiune.

Sorinel Boza a detaliat soluțiile găsite în urma discuțiilor de la Ministerul Energiei și a dat asigurări că salariații CEO vor primi vaucere de vacanță, începând cu data de 1 mai, iar creșterea salarială cu 12% va opera de la 1 aprilie, iar personalul muncitor va încasa primele salarii mărite în luna mai.
”La întâlnirea de la Ministerul Energiei am luat, punct cu punct, în discuție doleanțele colegilor noștri și am insistat pe vaucerele de vacanță și pe solicitarea privind creșterile salariale. Ne-am uitat pe buget și am încercat să găsim o soluție, bineînțeles, prin tăiere din altă parte, pentru că trebuie să înțelegem toti că anul acesta bugetul trebuie să fie pozitiv. Nu putem să punem în fața principalelor bănci, în fața acționarilor noștri să prezentăm un buget negativ și atunci am identificat niște soluții și vă spun soluții foarte bune pentru acest moment: acordarea vaucerelor de vacanță pe doi ani, pentru 2019 și 2020, urmând ca prelungirea acestora să fie renegociată în 2020 și pentru partea de creștere salarială am luat în calcul o creștere de productivitate în 2019 față de 2018 și am propus ca această creștere de productivitate fizică să fie acordată ca și mărire salarială. Personal am propus, și a fost agreată propunerea de toată lumea, ca această creștere salarială să fie acordată doar personalului muncitor nu la TESA sau personalul de conducere. Principala condiție a fost ca să se demareze urgent procesul de negociere, ca să ratificăm această hotărâre. Vom căuta în continuare soluții de căutare a unor sume de bani, ceea ce ar ajuta iarăși la o creștere salarială, de asemenea doar pentru personalul muncitor”, a declarat președintele Directoratului.

Șeful CEO, apel către mineri

Sorinel Boza s-a arătat îngrijorat de situația actuală a complexului energetic, în condițiile în care nu s-a lucrat în ultimele trei zile și i-a rugat pe mineri să reînceapă activitatea.
”Ceea ce este foarte important, am solicitat partenerilor sociali și le cer și colegilor din complex să înțeleagă că situația CEO este de stabilitate națională astăzi, și de siguranță națională și îi rog să reluăm activitatea imediat pentru că suntem la limita suportabilității pe partea de stocuri de cărbune și ne așteaptă o perioadă foarte grea, având în vedere temperaturile foarte scăzute din perioada următoare și situația se poate înrăutăți și să ajungem să oprim complet acest complex, ceea ce ar afecta grav siguranța sistemului energetic național.
Sunt adeptul comunicării. Oamenii au văzut că am fost poate singurul director general care am susținut să nu mai aibă concedii forțate cu 75% și n-au avut în ultimii doi ani și jumătate, am plătit toate orele suplimentare, am avut prime în luna decembrie și înțeleg că trebuie bani pentru că o ducem greu, însă trebuie să stăm la masă și să discutăm. Ca om și ca director sunt de acord cu unele din revendicări, dar o altă parte din revendicări nu-mi stau în măsură mie și nici Directoratului acestui complex”, a afirmat Boza.

Ședința de la miezul nopții

Pe drumul de întoarcere de la București, Boza a convocat o întâlnire cu șefii structurilor miniere și energetice din CEO, pentru a evalua situația stocurilor de cărbune și a funcționării termocentralelor.
”Am dispus ca, în noaptea acesta, la ora 12,00, să aibă loc o ședință operativă în care să fie prezenți toți directorii de cariere și termocentrale pentru că trebuie să știm exact care este capabilitatea noastră, cât timp mai putem ține grupurile în funcțiune, iar dacă colegii noștri ascultă mesajul meu, îi rog să dea dovadă de responsabilitate în a relua activitatea pentru că suntem la marginea prăpastiei”, a conchis directorul CEO.

Loading...

Citește și

Spectacolele ”gratuite” din centrul Tg-Jiului au costat 600.000 de lei! Cine a luat caimacul!

Dacă gorjenii au avut impresia că n-au plătit bilet pentru spectacolele care s-au desfășurat, vara …

26 comentarii

 1. Treci la munca de jos să vezi cu ce truda se câștigă banii și termină cu gargara ! Nu noi suntem vinovați de dezastrul din companie și nu noi avem salarii de sute de milioane și prine de performanta pe spinarea proștilor. Sa&a ajuns în punctul când nimic numai poate fi controlat. Asta datorita batjocorii și indiferenței fata de cei care au muncit cu adevărat în această companie să funcționeze în parametrii. Tu știi bai ticalosule,că noi trăim de pe o zi pe alta și numaram zilele pina luam salariul că sa putem supraviețui ? Tu știi bai nemernicule,cum ne chinuim zi de zi ce sa mai punem pe masa copiilor și să ne achitam cheltuielile ? Tu știi bai nenorocirile cum este să traiesti cu 2500 Ron 4 persoane ? Atâta nesimțire și ipocrizie ai avut de nici salariul ăla modest câștigat cu trudă nu ești în stare să îl dai la timp. Nu se mai poate bai golanilor !Vrem să fim respectați și plătiți corect în funcție de munca depusa. Acest guvern mafiot a distrus Romania. Pe cârcă celor care plătesc taxe și impozite și-au triplat salariile și au provocat haos în România.

  • Gabi, in aceste momete trebuie sa fim toleranti. Ai vazut ce frumos vobesc Boza si Ruset depre „colegii nostrii din cariere”; tu crezi ca lor nu le pasa ?.

   • Am fost destul timp toleranți și înțelegători ,facandu-ne datoria in condiții vitrege și pe salarii mizerabile. E foarte simplu să vorbești și să manipulezi oameni,dar să respecți munca lor prin plata pe măsură este corect,ceea ce acești derbedei nu înțeleg,decât să își asigure un trai îmbelșugat pentru ei și familiile lor. Nu se mai poate ! S-a ajuns în situația când numai putem înghiții minciunile acestora. Am fost prea mult timp umiliți și batjocoriți.

  • Gabriel, sa vezi ce o sa te mai chinui cand se inchide brutaria :))))

   • La pregătirea mea nu este o problema. Îmi voi găsi un job imediat,dar problema majora este pentru acest județ și pentru toată Oltenia.

 2. România ,trezeste-te !

  Vrem dublarea salarilor și demisia acestor nemernici care ne mint și ne umilesc permanent. Sa vina acești nemernici sa vadă un ce condiții muncim și din 2007 nu am mai primit creșteri salatiale,dar noi muncim mai mult,in condiții mai vitrege și tot mai puțini și bolnavi. NUMAI PUTEM SI AM AJUNS CU CUTITUL LA OS. Acest haos creeat de voi in ani prin bătaia de joc asupra noastră este începutul dezastrului. Nu cedam și numai credem minciunile voastre pina nu simțim în buzunare noastre respectul pentru munca noastră .

  • Cum n-ai mai primit, ma, cresteri salariale? Anul trecut nu v-a dat prime? Nu v-a crescut nimic?
   Oameni jalnici ce sunteti..

   • România ,trezeste-te !

    Eu vorbesc de indexări salariale. Anul trecut s-au făcut unele echilibrari . Că exemplu pentru d-ta șefii aveau maxim pe grila de salarizare și cei din producție în special muncitorii aveau spre minim pe grila. O alta nedreptate făcută oamenilor . Așa că te rog să faci jalnic pe acela care te-a crescut și educat.

    • România ,trezeste-te !

     Și pentru cultura ta generala ,bai „jalnicilor needucat” acea creștere de care vorbești tu in clase de salarizare in medie la personalul productiv a fost de 150 Ron. Noi suntem oameni cinstiți și muncim din greu pentru banii ăștia. Meritam respect din partea acestor nemernici care conduc destinele acestei companii ! Numai așa într-o societate civilizată poți fi competitiv. Nu cu unanagement defectuos,un guvern mafiot și angajari pe salarii foarte bune ale odraslelor politicienilor. Sa.vina in producție sa.vada cum se câștigă banii ! Trăim vremuri ticaloase și pline de abuzuri, Am ajuns la capătul rabdarilor și suportabilității umane.. De aceea spun dragi mineri și energeticieni,fiți demni și vom face grevă generală pe timp nelimitat pina suntem cu adevărat respectați de acești nenorociți care și-au bătut joc de noi și ne-au umilit permanent. Jos guvernul,jos PSD și ALDE. ACESTE GRUPURI MAFIOTE CARE AU DISTRUS ECONOMIA SI AU CREEAT HAOS IN ROMANIA…

     • Mult, putin, sunt 150 roni. Anul asta 150, la anu’ inca 150, si veti ajunge si voi bine. Sau e vina lui Boza ca n-aveti salarii cum poate ati merita?
      Facand greva acum, crezi tu ca e afectat psd-ul? Esti primul afectat, apoi e familia ta, apoi oamenii din judetul tau si poate intr-un sfarsit si eu, desi n-o sa simt la fel ca voi.
      Cum i-am spus si unui coleg de-al tau, nu va imaginati cat rau ii faceti complexului, iar fara el sunteti mancati.
      D-aia spun ca sunteti jalnici, pt ca va simtiti bine acum taindu-va craca de sub picioare, dar daca nu va opriti la timp, asa veti cadea din pom fix in cur, de o sa va doara multa vreme…

 3. UNITATE!UNITATE!UNITATE!
  NUMAI UNITI PUTEM REUSI!

 4. Salariile minerilor in iunie 2017 au fost in medie de 2300 lei iar a bugetarilor de la Primarii de 1400 lei. In decembrie 2018, lucrurile s-au schibat. minerii au un salariu de 2500 lei net iar bugetarii de la Primarii au 6200 lei iar doctorii au in medie 18000 lei fata de 2800 lei in anul 2017. E necesar sa vina doamna Lia Olguta Vasilescu sa analizeze si sa faca salariile la mineri de 15000 lei, adica cu o crestere aprosimativ egala cu cea facuta la uni bugetari.Asemenea anomalii nu exista in Europa si nu au existat nici in istoria Romaniei

  • Data viitoare mergeti la vot, de 2 decenii votati PSD-ul
   Oltenii , moldovenii si pensionarii….va meritati soarta

   • Si pe cine sa votam din pnl , pe Dan Vilceanu si unchisoru Gigi Grivei care de o viata jefuiesc mineritul prin firme fantoma pe care dupa ce aduna datorii neplatite la stat de milioane de euro , le baga in faliment ?

 5. Inscrie-te aici, e gratuit si usor!
  https://bit.ly/27Y30zS

 6. O sa urlati si mai tare pentru ca nu vreti sa vedeti un adevar extrem de simplu-sunteti in situatia asta si o sa ajungeti mult mai rau din cauza celor care va reprezinta!Chiar daca realizati ca va autodistrugeti,credeti ca ” faceti jocuri” atunci cand unii smecheri,de regula semianalfabeti,va „mituesc” cu o bere sau dau din gura tare si ii prostesc pe fraieri,pentru a se „realege” lideri de sindicat!Uitati-va ca erau necalificati inainte sau cel mult, dintre cei mai slabi profesional,iar acum au devenit „ciocoii noi”!E atat de simplu ca prin statut sa nu se poata detine decat un mandat,dupa care sa treaca inapoi la munca,”lopatus mecanic” sau ce a fost inainte,nu cu „calificarea” obtinuta cu banii vostri fraierilor,de se cred juristi,economisti,etc.! Dati-le testare in salile de apel si vedeti daca stiu tabla inmultirii sau macar sa scrie cat de cat !Dar ce sa mai zic,daca il acceptati „consiglier” al lui Boza pe „sanatorul” care a votat in parlament sa va taie salariile !Apropos,ia intrebatii de fluturasi pe Ruset si alti asa numiti de voi „lideri” si sa vi si arate,ca altfel iar va fac din vorbe!Poate va treziti in al 12-lea ceas si relizati ca problema e la voi !Ori inlaturati impostorii,ori va meritati soarta!

 7. Nu se mai poate asa, muncim in stress toata ziua, injurati si jigniti, ne muta di colo colo in cariere de numai stim unde ne sunt trusele, suntem universali, si ei vor sa fim multumuti cu o incadrare de 2400 lei brut cand deja sa facu 2100 lei cu sambete si duminci tot cu munca noastra abia luam 2500 net in mana pai ce este asta, astia nu stiu ce este aia cariera , PE EI FRATILOR SA FIM UNITI PANA CAND SE INCHIDE TOTUL, ORI VRETI SA TRAITI PANA MURITI DE PE O ZI PE ALTA SI LA PENSIE BOLNAVI SI FARA BANI. ACUM E MOMENTUL SA SARA TOATA TARA IN SUS CA NOI NEAM DAT VIATA PENTRU EA

  • Mai bun ajutorul ala de somaj, nu? E mai misto sa traiesti din ajutoare sociale. 6 milioane sunt mai bune decat 25, stiu.
   D-asta sunt probleme la voi, ma. Ca nu realizati ca-i mai bun un venit sigur, cu o posibilitate de crestere, decat venit 0. Vreti sa primiti salarii mari, acum, repede, dar nu sunteti in stare sa realizati ca daca le primiti acum, se duce pe pl CEO, si apoi tot voi urlati pt ca nu mai aveti nici loc de munca, si vor creste si preturile la energie pt ca va trebui importata. Sa va vad atunci cum platiti curentul din ajutoare sociale.

   • Jalnic este modul tau de gandire! Tu cat vei plati atunci pe energie? Sau tu esti din ala care stai cu lampa cu gaz aprisa? Stai cu capul in tarana si gandesti cu „CURUL”.

    • Voi plati cat vei plati si tu, dar macar nu-s atat de dobitoc incat sa-mi fac asta cu mana mea.
     Va agitati ca prostii si va faceti singuri rau, iar apoi tot voi sunteti aia vocali.

     • Bai Jalnicule ! Tu cred că ești o trompeta de-a administrației sau un lingator de dosuri. Te așteptăm în producție sa vezi cum se câștigă banii.

 8. Imediat creșteri salariale substanțiale și realizarea Mix-ului Energetic , acestea trebuie sa fie cele mai importante doleanțe. Sa nu ne spună că nu se poate , daca se vrea se poate !

 9. Salariatule, esti tu sigur ce sunt eu? Ar fi chiar asa mare mirarea sa fiu pur si simplu o persoana impartiala, care sa reuseasca sa vada obiectiv care-s problemele?
  N-am nevoie sa ma astepti tu in productie, imi imaginez cum se castiga banii. Nu a spus nimeni ca e usor, invatati sa analizati frazele si imcercati sa intelegeti numai ce se spune, nu ce va imaginati voi. Va e greu, va cred, insa ceea ce va tot spun eu acum e ca facand asa, tot voua va va fi mai greu, nu mie, eu n-am treaba cu Gorjul. Ca la un nivel mai mic voi fi si eu afectat, e adevarat, dar cei mai afectati tot voi sunteti.
  Ganditi putin si in viitor, nu numai pentru momentul de acum. Vreti un bine scurt, de moment, sau un bine mai mic, insa mai durabil? Facand greve, afectati complexul mai mult decat ati crede, iar voi reprezentati acest complex. Facand greve, aia de sus dorm la fel noaptea si vor dormi linistiti, insa voi e posibil sa ramaneti fara un loc de munca, si veti fi singurii care vor plange.
  E treaba voastra ce faceti, ma doare-n pix. Va expun numai viitorul daca o tineti tot asa.
  P.S. Sper ca observi cum ti-am scris acest comentariu.

 10. Bai JALNIC…daca na i treaba cu Gorjul ia o MUYE ca i la moda si nu ne mai tine de vorba.MARS!

 11. HЕllО bОys. I mЕЕt Оnly Оn this sitЕ. Talk tО mЕ sОmЕОnЕ. My namЕ Ilan1111 Click Оn thЕ link in biО http://bit.ly/2SOJHXa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.