duminică , 26 ianuarie 2020 - 10:30

Boza, clarificări în privința măririlor salariale. Cât vor CÂȘTIGA, în plus, SALARIAȚII CEO, într-un an!


Președintele Directoratului CEO a declarat, aseară, într-o emisiune la Tele3, că exclude posibilitatea acordării unor măriri salariale pentru angajații companiei, totuși vor exista venituri suplimentare de aproximativ 2.400 de lei care vor intra în buzunarul fiecărui salariat în decursul unui an de zile.

În cadrul negocierilor pentru noul contract colectiv de muncă, administrația le-a propus, ieri, sindicatelor, ca valoarea celor trei prime acordate în cursul anului să fie de 800 de lei, valoarea tichetelor 12 lei, pentru anul în curs și 15 lei începând cu luna decembrie și valoarea voucherului de vacanță la 1.000 de lei.
”Veniturile suplimentare, calculate pe un angajat, pe un an de zile, beneficiind de toate aceste creșteri, se vor ridica la 2.400 de lei, iar promisiunea mea este că anul acesta, chiar în perioadele mai grele, nu se va mai merge cu 75%, ci voi încerca să păstrez oamenii să facem lucrări de mentenanță, lucrări de întreținere, de securitatea muncii, astfel încât, omul lucrând sută la sută, am făcut un calcul, comparativ cu anul trecut când au fost atâtea zile în 75%, mai era și de aici o creștere de aproximativ 4% din venitul fiecărui salariat”, a precizat Sorin Boza.
Directorul CEO spune că acestea sunt beneficii cuantificabile de către salariații companiei, în condițiile în care o mărire salarială cu un anumit procent este exclusă din cauza legislației care interzice acest lucru la societățile aflate pe pierderi.
”Nu putem depăși cheltuiala salarială din cauza legii. Din păcate, dacă ești negativ, cheltuiala salarială se blochează la nivelul valorii din anul anterior. Și atunci, neavând posibilitatea să mărim salariile, și acea sumă rămânând blocată, încercăm aceste soluții de acordare de bonusuri salariale. Măriri salariale este exclus. Tot ce se va primi vor fi aceste beneficii care, până la urmă va fi câștig în buzunarul fiecăruia, dar mărire salarială nu am voie legal”, a conchis Boza.
Șeful CEO a dat asigurări că se lucrează la o nouă formulă de salarizare în companie pentru a elimina discrepanțele existente între angajați care lucrează pe aceleași posturi și sunt plătiți diferențiat.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.