duminică , 16 februarie 2020 - 22:01

BOZA, despre GREVĂ, SITUAȚIA FINANCIARĂ și NEGOCIERI în CEO!


Managerul Complexului Energetic Oltenia atrage atenția liderilor sindicali că o grevă generală în perioada negocierilor pentru CCM ar afecta compania.

Sorin Boza a reacționat după ce, săptămâna trecută, liderii federațiilor Univers, Energetica și Petrom au dat un comunicat de presă în care au anunțat că sunt dispuși să recurgă chiar și la greva generală în CEO, dacă administrația va tăia din drepturile angajaților. Sindicaliștii nu concep ca minerii și energeticienii să nu primească salarii mai mari și să beneficieze și în acest an de cota de cărbune. “Eu sper să găsim o soluție de mijloc. Sunt conștient că vom fi suficient de maturi și noi și partenerii noștri să găsim o soluție de mijloc. Dorința administrației este să putem să asigurăm condiții financiare mai bune pentru toți oamenii noștri. Să nu ne uităm doar la salarii. Noi avem o previziune de buget pe 2017, însă și aceasta trebuie validată și de Ministerul Energiei, atunci și el devine oficial. Momentan, este o proiecție de buget pe care noi am făcut-o. Ceea ce este foarte clar pentru anul 2017, câștigul operațional va fi mult mai mare, pentru că, în 2017, evităm la maxim să dăm oamenii în 75%. Ceea ce înseamnă că și câștigul operațional va fi mai mare decât în 2016. Amenințări putem să facem, dar cred că suntem suficienți de maturi să găsim o soluție de mijloc. Credeți că o grevă generală ar afecta pozitiv această companie?”, a declarat Boza.

PIERDERE sau PROFIT ?

Situația financiară a CEO pe 2016 nu este încă încheiată. În presa locală au apărut însă informații că CE Oltenia va încheia anul cu un profit din exploatare de 3 milioane de lei, dar și cu o pierdere de 126 de milioane. Sorin Boza spune că pierderile sunt mai vechi. E vorba de banii nerecuperați de la RAAN Drobeta Turnu Severin și CET-urile din țară. „Anul, oficial, nu este închis. Ar trebui să-l închidem până în aprilie. Noi sperăm însă să fie finalizat într-o săptămână, două. Din punct de vedere operațional, să zicem, că suntem în target, dar singurul lucru care ne afectează pe noi este partea financiară, care vine cu o mulțime de pierderi. Din păcate, am înțeles că vor fi pierderi pe partea financiară, operațional sperăm să ieșim aproape de targetul nostru. Aceste pierderi nu vin dintr-un anume mandat, sunt pierderi pe care, din păcate, le știm bine. E vorba de RAAN Drobeta Turnu Severin, Termo Craiova, ELCEN-ul, sunt foarte multe pietroaie pe care trebuie să le provizionăm, iar toate acestea sunt pierderi și afectează rezultatele financiare ale companiei. Din punct de vedere operațional, pierderile sunt reduse la maxim. Din punct de vedere financiar, este această situație în care, din păcate, provizioanele pe care le facem pentru aceste sume ne afectează și ne vor afecta în continuare. Însă, sunt în scădere față de încheierea anului 2015, ceea ce este un mesaj bun pentru bănci și pentru toți oamenii cu care conlucrăm. Din păcate, asta este situația, ducem în spate niște pietroaie. Am avut niște contracte, unii au intrat în insolvență, în imposibilitate de plată. Nu avem ce face”, a conchis Sorin Boza.

Loading...

Citește și

Sute de locuri de muncă în Spania, la cules de fructe roșii! ANUNȚUL făcut de AJOFM Gorj

Reprezentanții Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj promovează sute de locuri de …

Un comentariu

  1. Cine a făcut contracte cu rău platnicii trebuie să răspundă,nu salariații ce muncesc pe arșiță şi ger.Demisia vinovaților şi la răcoare cu ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.