duminică , 16 februarie 2020 - 20:53

Boza, despre ÎMPRUMUTUL pe care CEO va trebui să-l ia din TREZORERIE


Managerul Complexului Energetic Oltenia speră ca, săptămâna aceasta, guvernul să aprobe Memorandumul în urma căruia Complexului Energetic Oltenia să obțină un împrumut pentru plata certificatelor de carbon pe energia produsă în 2019.

Soluția anunțată de președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, pentru rezolvarea problemei certificatelor de CO2 pentru anul 2019 este contactarea unui împrumut pe care compania minieră urmează să-l ia de la Trezorerie. Sorin Boza spune că nu știe prea multe detalii privind sprijinul statului. Managerul CE Oltenia speră ca, în următoarea ședință de guvern, să fie aprobat memorandumul prin intermediul căruia să fie sprijinit cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România. “Trebuie ca acest memorandum să primească aprobarea guvernului. Apoi, urmează să demarăm negocierile cu Ministerul Finanțelor. Nu am informații, în acest moment. Nu știu dacă împrumutul va fi din Trezorerie sau nu, ce dobândă va avea. Sper să fie un împrumut cu o dobândă mai mică decât cel pe care l-am obținut noi, anul trecut, în urma negocierilor cu băncile comerciale. Statul nu a ajutat CEO financiar. A ajutat, practic, prin emiterea unei garanții pentru o parte din acei 500 de milioane de RON. Acesta a fost ajutorul statului, anul trecut. O să vedem, anul acesta. Sper ca, săptămâna asta, guvernul să aprobe memorandumul. Sperăm să luăm cât mai repede acest împrumut pentru a putea rezolva treburile acestea, urmând ca, și în paralel, Ministerul Economiei să poată numi echipa care va demara negocierile cu cei din comisia privind găsirea schemei de sprijin. Am fost la Bruxelles, unde am și discutat pe această schemă de decarbonare, pentru că, până la urmă, schema de decarbonare este soluția pe care Uniunea Europeană a impus-o fiecărei țări care are producător de energie pe cărbune. Am prezentat schema de decarbonare, a fost acceptată și aprobată. Schema a fost elaborată de noi, dar a trebuit să luăm avizele necesare. Are toate avizele, inclusiv de la Direcția de Politici Energetice și de la Direcția Juridică. Au mai fost modificări în această schemă, dar pot să spun că această schemă este finalizată cu avizele tuturor celor implicați. Nu a lucrat nimeni din guvern la această schemă. A lucrat CEO, împreună cu Transelectrica, cu OPCOM și Consiliul Concurenței”, a conchis Sorin Boza.

Loading...

Citește și

Bombă în politică! Iordache a trecut la PSD, deocamdată fără funcție

În ședința BPJ-ului PSD Gorj, de joi seara, a fost anunțată trecerea fostului lider ALDE, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.