Boza, discuții trei ore pe salarizarea de la Lupoaia! Burlan, delegat pentru rezolvarea echilibrării salariale


Sorin Boza, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, a ajuns luni, la ora 14.00, la Cariera Lupoaia, el fiind așteptat în sala de apel de 400 de mineri din cele două schimburi. A venit însoțit de directorul de Resurse Umane, Sorin Olaru și de consilierul său, Daniel Burlan, pentru a discuta cu foștii protestatari pe marginea nemulțumirilor salariale. Discuțiile au fost atât cordiale, cât și tensionate, fiind nevoie de trei ore pentru ca cei trei oficiali ai CEO să convingă minerii că vor avea parte de o echilibrare salarială corectă, nu ca cea din prima tranșă.

Directorul Boza a venit într-un suflet la Lupoaia, luni după-amiază, știind că era așteptat de salariații încă de dimineață, de la primul schimb. A ajuns la ora 14.00, când în sala de apel erau salariații de la schimbul doi, care se pregăteau să intre la muncă, iar, pe parcurs, au venit și cei de la primul schimb.

De data aceasta, Boza, alături de Olaru și Burlan, nu a luat loc, ci a stat trei ore în picioare, pe scări, vorbindu-le angajaților. Discuțiile au debutat pe problema salarizării și s-a întins pe tema lipsei de personal, pe viața Carierei Lupoaia și lipsa de investiții. Pe salarizare, problema s-a tranșat cu greu, după ce minerii au cerut ca responsabil cu împărțirea fondului de salarii pe Lupoaia și Roșiuța să fie numit fostul director al SNLO, Daniel Burlan, pe motiv că respectivul cunoaște salariații, situația salarială din cariere și zona Motru, el locuind în oraș. Boza a fost de acord, dându-și acceptul pentru ca Burlan să supervizeze împărțirea banilor, evident, cu acordul directorului general. S-a mai stabilit ca în aceste zile să se facă împărțirea banilor atât pentru Lupoaia, cât și pentru Roșiuța, în așa fel încât angajații să fie mulțumiți.

Liderii sindicali trimiși în noroaie

Minerii i-au mai cerut lui Boza să desființeze posturile de inspectorii sociali ori cele de inspectori pe protecția muncii, acestea fiind ocupate de marii liderii de sindicat, pe care salariații îi consideră trădători. Directorul general a încuviințat cererile, după ce oamenii i-au spus că ar fi bine să-i trimită pe aceștia în producție ori pe meseriile pe care fiecare le au.
Fostul lider sindicat Costică Ureche i-a spus lui Boza că sindicaliștii s-au școlit la Herculane, cu bani de la sindicate, fără să treacă pe la școală, motiv pentru care ar fi bine să fie trecuți la meseriile de bază care sunt de electrician, lăcătuș, portar, ungător, etc.

Boza i-a împăcat pe mineri!

Directorul general a reușit să-și respecte promisiunea făcută miercuri și să plece de la Lupoaia prieten cu angajații, care au fost săptămâna trecută extrem de nemulțumiți. Minerii l-au invitat pe șeful CEO să mai vină în unitate și chiar în carieră, pentru a vedea astfel condițiile de muncă.
În cadrul comisiei de negociere de luni dimineața, ședință care a schimbat planurile directorului general, s-a discutat pe scurt criteriile după care se vor da următorii bani și cine va participa la împărțirea sumelor. Potrivit comisiei, se va menține formula aplicată la prima armonizare, cu diferența că în Motru, procedura va fi supervizată de către Burlan și Boza.

loading...
Loading...

Citește și

Conducerea Carierei Roșiuța și liderii de sindicat nu au dat din coate pentru prezidențiale! Minerii navetiști nu au mai fost aduși duminică la schimbul I

Dacă la europarlamentare a fost ,,fierbere” la Cariera Roșiuța, directorul Constantin David aducând la serviciu …

2 comentarii

  1. Al Sorin Cristian

    Fără inspectori sociali sau de protecția muncii cu sindicaliști. Fără Roșca, Banană, MARCIUC, Mămăligă nefiartă , IOVAN, LADARU, Căldărușe, PIRVULESCU, MITRESCU la sindicate. Ne-ați vândut pe funcțiile voastre, oportuniștilor. Oameni de nimic. Voi cu salarii de 100 de milioane de lei, iar noi cu 20-25 milioane. Împărțiți suma la toți si dați in modbegal. Liderii iar o împart intre ei.

  2. Veniturile însumate ale acestor lideri sint tabu,nimeni in afară de ei nu stie exact ce bani încasează si facilitățile de care dispun! Dacă sint întrebați uzează de principiul confidialitatii,in realitate fiindu-le si lor jenă de situație. Boza le acceptă asta ca să aibă liniște, un fel de întelegere nescrisă, imorală ținînd cont că acesti lideri reprezintă masa salarială în relația cu administrația! Fenomenul ăsta este peste tot pe unde statul a rămas majoritar!Sumele încasate sint mari,cea de”inspector social”o denumire pompoasa, fiind la nivelul unui sef de secție, plus o indemnizație sindicală, si asta destul de mare.Solicitarea desființării acestor posturi nu va avea finalitate,nefiind interesul conducerii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: