Boza, înlocuit cu Burlan! „Am avut încredere în unii oameni care nu merită!” Președintele CS: Unul din motivele revocării, legat de modul de selecție și numire a domnului Boza!


Consiliul de Supraveghere (CS) al Complexului Energetic Oltenia l-a revocat, luni, 27 ianuarie a.c., pe Sorinel Boza din funcția de președinte al Directoratului companiei. Supraveghetorii au decis să-l numească pe poziția rămasă vacantă pe Daniel Burlan, membru în Directoratul CEO.
Boza nu a dorit să comenteze decizia CS, însă a menționat că nu i-au fost comunicate motivele revocării, fiind plecat la comitetul executiv al Euracoal, la Bruxelles și a precizat că nu are nici un regret în legătură cu deciziile sale în cei trei ani în care a condus CE Oltenia.
Președintele CS, Dumitru Mărculescu, a declarat, într-o intervenție telefonică la Tele3, că Sorin Boza va rămâne în Directoratul CEO, iar motivul revocării sale din funcția de președinte are legătură cu constatările din raportul Corpului de Control al primului ministru care au relevat faptul că modul de selecție a Directoratului și numirea lui Sorin Boza nu s-a făcut în conformitate cu dispozițiile legale.

Boza: Nu am niciun regret!

Supraveghetorii CEO au luat decizia înlocuirii lui Sorinel Boza, în funcția de președinte al Directoratului, cu Daniel Burlan.
Boza nu știa de hotărârea pe care a luat-o CS-ul, fiind plecat la Bruxelles la comitetul executiv al Euracoal și a declarat că nu cunoaște motivele revocării.
”Nefiind acolo, n-am știut, dar puteau măcar să îmi spună sau să amâne încă o săptămână, ori facem o ședință de CS când te întorci să înțeleg și eu. Nu, nu mi-au fost comunicate motivele revocării. (…) E decizia Consiliului de Supraveghere, nu o comentez, e o decizie o respectăm. Sunt la Bruxelles, acum am terminat întâlnirea de la Euracoal. Într-un fel poate e mai bine, după trei ani de zile ca președinte, poate acum pot să plec și eu la 4,30”, a afirmat fostul președinte la Tele3.
Sorin Boza a spus că rămâne, deocamdată, în Directoratul companiei și se va ocupa de partea de strategie și dezvoltare.

”Ca să revoci din poziția de membru al Directoratului trebuie să ai și argumente, așa funcția de președinte era poziție de reprezentare, nu aveam nimic în plus față de ceilalți membri ai Directoratului, dar sunt membru în Directorat, responsabil de activitatea de strategie și dezvoltare, cea pe care am venit aici. (…) Vreau să vă mai spun că trei ani și jumătate în poziția asta ca și președinte al Directoratului, timp în care am ținut și zona de responsabilitate pe strategie și dezvoltare, a fost o perioadă incredibil de grea pentru mine și poate e bine că vine un suflu nou. Vreau să vă spun că toți cei patru colegi din Directorat sunt oameni valoroși care pot oricând ține această poziție de reprezentare”, a adăugat Boza.
Ex-președintele Directoratului a mărturisit că nu are nici un regret în legătură cu deciziile pe care le-a luat cât a condus companie, însă a enumerat câteva lucruri pe care și le reproșează.
”Eu imi doresc să ducem la final ceea ce am început acum pentru că e o perioadă incredibil de dificilă pentru a obține tot ce ne-am propus, după asta, să trecem și anul ăsta, vom vedea ce facem mai departe.
Singurul lucru pe care mi-l reproșez este că poate am avut încredere în unii oameni care nu merită, poate nu trebuia să depun atât de mult efort și suflet. Poate trebuia să fac și eu cum făceau alții înaintea mea care pe la 3 dispăreau de nu-i mai găseau nici cu poliția. Dar sunt împăcat că în ultima vreme am avut o perioadă cu liniște în care toți oamenii au înțeles că avem de tras într-o direcție. Sincer? Nu am nici un regret!”, a conchis Boza.

Motivele revocării

Președintele CS al CEO, Dumitru Mărculescu, a confirmat revocarea lui Sorinel Boza din funcția de președinte al Directoratului și a precizat și motivul care a stat la baza deciziei supraveghetorilor.
”Domnul Boza rămâne, în continuare, membru al Directoratului și am numit în poziția de președinte al Directoratului, pentru perioada următoare pe domnul Dan Burlan, un om cunoscut celor din CEO și din Gorj. Domnul Burlan este interimar. Trebuie să vă spun că i-am mai prelungit mandatul cu două luni, conform legii.
Unul din motive este în urma analizei raportului Corpului de Control al Primului ministru cu privire la modul de selecție al Directoratului și, implicit, a numirii de către CS, de la acea vreme, în funcția de președinte a domnului Boza. Raportul a constatat că această numire, ca de altfel și introducerea pe lista scurtă, a fost una care nu era în conformitate cu dispozițiile legale”, a spus Mărculescu la Tele3.
Șeful supraveghetorilor a făcut cunoscut faptul că CS al CEO a analizat și măsurile dispuse de către Corpul de Control al ministrului Energiei și a dispus punerea în aplicare de urgență a acestora.

”Am mai avut în analiză și raportul Ministerului Energiei, cunoscut de către Directoratul CEO, acel raport a avut și un plan de măsuri care vizau trei direcții, una de extinderea controalelor asupra unor activități din cadrul CEO prestate de către antreprenori, furnizori sau prestatori de servicii, un al doilea aspect se referea la faptul că erau recomandări care priveau modul viitor de acțiune în ceea ce privește achizițiile publice și o a treia zonă în care Corpul de Control a constatat și a dispus măsuri pentru recuperarea unor sume care, în opinia controlorilor, ar fi reprezentat presupuse prejudicii în dauna companiei energetice.
Am lăsat dispoziție pentru punerea de îndată a acestor măsuri în aplicare, aceasta presupunând, în ultimă instanță, acțiuni în răspundere patrimonială sau pretenții față de societăți comerciale prestatoare sau, eventual, persoane care ar putea fi responsabile de producerea unor așa zise prejudicii reținute în raport. Directoratul și Direcția juridică vor trebui să stabilească modul de acțiune pentru recuperarea acestor presupuse prejudicii”, a adăugat Mărculescu.
Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.