Boza, la Bruxelles pe probleme de minerit și energie


Președintele Directoratului CE Oltenia, Sorinel Boza, se află de vineri în capitala Belgiei, invitat fiind la Parlamentul European pentru discuții privind energia pe cărbune. Boza ar urma să revină miercuri la compania din Gorj.

Boza, susțin lideri sindicali din CEO, a plecat la Bruxelles pe probleme legate de energia pe cărbune, mediu și certificatele de carbon, compania fiind în situația de a achiziționa aceste certificate până în aprilie, pe baza unui împrumut.
În lipsa lui Boza din companie, managerul urmând să revină miercuri la lucru, s-a întrunit Consiliul de Supraveghere al CEO ședință în care s-au discutat aspecte importante pentru viitorul companiei.

5 ani limită

Reprezentantul producătorului de energie, a declarat presei centrale la începutul acestei luni, că până în 2025, CEO îşi propune să rezolve problema emisiilor de dioxid de carbon. „Pentru 2020, programul de investiţii se ridică la 590 milioane lei, din surse proprii. Iar pe lângă acesta, vom începe un program de decarbonizare, conform hotărârii Comisiei Europene. Este un program care se va implementa până în anul 2025 şi care, la o primă estimare, va ajunge la 1 miliard de euro. Acest program de decarbonizare este un program decis de Comisia Europeană, de reducere a emisiilor de CO2. Va fi suportat din trei surse de finanţare, din Fondul de Modernizare, din Planul Naţional de investiţii, iar o parte din surse proprii”, a precizat, cu această ocazie, Sorinel Boza.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.