Boza: Nu suntem în pragul insolvenței! CEO este pozitiv, pe primul trimestru al acestui an!


Președintele Directoratului CE Oltenia, Sorinel Boza, a dat asigurări, că producătorul energetic nu este în pericol de a intra în insolvența, ba chiar că, pe primul trimestru al acestui an, compania a înregistrat profit.
Boza se află în aceste zile la Bruxelles unde prezintă impactul evoluției prețului certificatelor de CO2 asupra activității CEO și implementarea noilor BAT-uri la blocurile energetice ale companiei.
Șeful CEO a vorbit și despre faptul că se caută o variantă de schemă de sprijin pentru producătorul energetic și se speră ca până la sfârșitul anului o comisie coordonată de secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, să găsească ”soluția salvatoare pentru CEO”.

Sorinel Boza, președintele Directoratului CEO, a ținut să infirme, într-o intervenție telefonică la Tele3, speculațiile, din ultimele zile, cu privire la iminenta intrare în insolvență a companiei energetice.
”Săptămâna trecută, vineri, am avut vizita a două bănci, la nivel de directori, care au venit să se convingă, analizând toate rezultatele noastre financiare actuale că nu suntem în situația aia în care toți plângeau și o puneau pe masă că ne apropiem de insolvență. Nu-și dau seama acești oameni cât rău pot face acestei companii. După ce am avut o discuție, la finalul vizitei, domnilor de la bănci, au plecat cu realitatea că noi nu suntem puși în situația, astăzi, așa cum declară mulți, că suntem pe marginea insolvenței. CEO are o situație financiară corectă, o situație financiară bună, ne plătim datoriile la zi”, a declarat Boza.
Referitor la unele declarații politice apărute în spațiul public, referitor la o schimbare a sa din funcție, Boza a spus că, deocamdată, încă e președintele Directoratului și a amintit de presiunile asupra sa din ultimele luni.
” Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu în ultima perioada și multă lume mă întreabă cum de mai pot rezista, însă mai pot rezista acestor presiuni. Cât voi sta în fruntea acestei companii, voi munci pentru binele acestei companii și mă voi zbate ca această companie să meargă mai departe”, a afirmat șeful CEO.
Boza a confirmat faptul că CE Oltenia a înregistrat profit din activitatea desfășurată în primul trimestru al anului în curs și spune că băncile au apreciat rezultatele financiare ale companiei.

”Suntem auditați de către companii financiare serioase din România, suntem verificați financiar de toate băncile creditoare, sunt verificate situațiile financiare, lunar, pentru că raportăm băncilor, și sunt apreciate, per ansamblu, aceste rezultate. CEO este pozitiv, pe primul trimestru al acestui an!”, a precizat Boza.

Soluția salvatoare

Președintele Directoratului CEO se află la Bruxelles, în aceste zile, împreună cu oficiali din cadrul Ministerului Energiei, unde va prezenta două subiecte: impactul evoluției prețului certificatelor de CO2 asupra activității CEO, respectiv, implementarea noilor BAT-uri la blocurile energetice ale companiei.
”Am venit la Bruxelles cu două subiecte importante. În primul rând, un subiect care mi se pare un subiect al zilei este impactul evoluției prețului certificatelor de CO2 asupra activității CEO, în contextul pieței de electricitate din România. Mâine (marți-n.r.) alături de oameni importanți din Parlamentul European voi susține acest lucru important, o acțiune care este începută la nivelul nostru și gestionată foarte bine de domnul secretar de stat Vișan care acum două săptămâni a pus la aceeași masă CEO, Transelectrica, OPCOM, Consiliul Concurenței și Ministerul Energiei, încercând ca împreună să găsim soluția legală, să se identifice această soluție care să fie soluția salvatoare pentru CEO, pentru următorii ani.
Boza a amintit de cel puțin două ori, în intervenția sa de ”soluția salvatoare”, care pare să fie o variantă de schemă de sprijin pentru CEO, în privința achiziționării certificatelor de CO2.
”Un al doilea subiect cu care am venit la Bruxelles îl reprezintă implementarea noilor BAT-uri la blocurile energetice aparținând CE Oltenia, niște proiecte care sunt în derulare și am venit cu o informare asupra stadiului actual de implementare, cu care, în august 2020, trebuie să fim conformi și vă asigur că CEO va trece și peste acest hop important. Pentru următorii ani, CEO va găsi soluțiile de reducere a emisiilor de CO2 în atmosferă, în doi-trei ani, patru, nu mai mult, de reducere cu 20-25%. Voi veni prezentând această schemă de sprijin și încercăm să vedem exact pașii pe care trebuie să-i facem în perioada imediat următoare. Trebuie ca până la sfârșitul anului, noi, comisia aceea coordonată de domnul secretar de stat Vișan să poată găsi soluția salvatoare pentru CEO.
Aș dori să fie clar pentru toată lumea, pentru toți politicienii, să ne ajute ca prin acțiunile pe care le facem, până în anul 2030, CEO să producă aceeași cantitate de energie pe care o produce acum, în jur de 14-15TWh”, a conchis Boza.

Loading...

Citește și

Jandarm din Țicleni, dat dispărut la Timișoara! Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în ALERTĂ!

Un tânăr de 23 de ani din Gorj este căutat de ieri în Timișoara, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.