Boza: Vom stabili data când minerii și energeticienii vor încasa prima de 1.100 de lei


Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) stabilește joi, 2 mai a.c., data la care cei peste 13.000 de salariați vor primi tichetele cadou, în valoare de 1.100 de lei.
Președintele Directoratului CEO, Sorinel Boza, a dat asigurări că administrația companiei energetice își va respecta promisiunile din Contractul colectiv de muncă semnat cu federațiile sindicale, iar pe perioada mandatului său nu va exista reducere de timp de lucru la compania energetică.

Salariații CEO au primit tichete de combustibil, în valoare de 600 de lei fiecare, iar în zilele următoare le vor fi acordate și tichetele cadou, în valoare de 1.100 de lei. Așa zisa primă de Paște, va fi impozitată cu 10%, iar data exactă va fi stabilită joi, 2 mai, în prima zi în care se reia activitatea la nivelul companiei, după cum susține Sorinel Boza.

”Mâine (astăzi, joi, 2 mai – n.r.) vom relua activitatea la nivel normal, ne vom întâlni și cu partenerii sociali…eu am vrut doar să spun că m-am ținut de cuvânt în fața tuturor și în ciuda mesajelor catastrofale care apăruseră în perioada trecută că nu ne luăm salariile, nu ne luăm primele, ne conformăm, m-am ținut de cuvânt în fața colegilor mei. Mâine ne vom întâlni și cu directorul de resurse umane și cu directorul financiar, vom face această analiză, iar în cursul zilei o să comunicăm tuturor, exact, datele în care fiecare își va lua prima, salariile și vreau să-i asigur pe toți că ne respectăm promisiunile și ceea ce avem semnat în Contractul Colectiv de Muncă”, a declarat Boza, într-o intervenție telefonică, la Tele3.
Primele sunt acordate în baza prevederilor din CCM al CE Oltenia, care a fost semnat, pe 21 martie 2018, de către reprezentanții administrației și ai celor patru federații sindicale reprezentative.
Președintele Directoratului a afirmat că a cerut directorilor de cariere să stabilească programul de producție pentru perioada următoare, iar în câteva zile va fi stabilit și programul de funcționare a CEO pentru următoarele 3 luni.
”Nu există reducere de timp de lucru pentru CEO. Noi trebuie, și în situațiile dificile, dacă vor fi astfel de momente, cu oamenii noștri să facem reviziile, reparațiile, avem de lucru. Nu există noțiunea de reducere de timp de lucru pentru următorul un an și opt luni, că atât mai am eu din mandat”, a precizat Boza.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

3 comentarii

  1. Am vorbit la sindicate si este posibil sa nu vina nici saptamana viitoare. Marea problema este ca nu sunt bani, si nici speranta sa fie bani prea curand. Am inteles ca nu sunt bani suficienti nici de salarii. Situatia este nasoala…

  2. Când d-le manager? Deja a trecut 1 mai. Ne-am saturat de minciuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.