Boza vrea ca, la iarnă, SE Rovinari să funcționeze cu 3 grupuri. LIDER: NU este CĂRBUNE


Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia nu crede că Termocentrala Rovinari va putea funcționa cu 3 grupuri în perioada rece a anului.

Gabriel Căldărușe susține că din cauza lipsei fronturilor de lucru dn cariere nu va putea fi extras destul de mult cărbune pentru a asigura funcțioarea a 3 grupuri la Sucursala Electrocentrale Rovinari. Liderul SMEO spune că a acest lucru i l-a transmis și managerului Complexului Energetic Oltenia, Sorin Boza. “Am avut o discuție cu domnul Boza vizavi de această problemă, în care dumnealui afirma în continuare că vom merge cu 3 grupuri. Să dea Dumnezeu să nu am dreptate, să fi greșit, dar nu există posibilitatea din punct de vedere al producției de cărbune pe zona Rovinari pentru ca Termocentrala Rovinari să meargă cu 3 grupuri. Nu este cărbune. Datorită lipsei fronturilor de lucru e clar că sunt anumite cariere care vor da o cantitat din ce în ce mai mică sau până la zero. Chiar cariere care nu vor mai da cărbune aproape deloc o perioadă de 7-8 luni până se vor desvhide fronturile. Există această problemă pe care oamenii o știu foarte bine”, a declarat Gabriel Căldărușe.

PROBLEME tehnice la SE Rovinari?

Gabriel Căldărușe afirmă că din cauza faptului că termocentrala a funcționat foarte mult timp cu 3 grupuri, nu s-au putut realiza reparații ceea ce a dus la apariția unor probleme tehnice. “Termocentrala Rovinari a mers cu 3 grupuri. Cred că nu există termocentrală în Europa care să meargă cu grupurile continuu atât timp. Performanță fantastică. Asta înseamnă efortul oamenilor fantastic. Nu vorbim de prețul de producție, care este unul foarte mic competitiv, oriunde în Europa, cred că este printre cele mai mici prețuri la energie pe bază de cărbune, cel mai mic este la Termocentrala Rovinari. Oamenii spun că sunt probleme tehnice. N-am avut posibilitatea să facem acele reparații și se acutizează problemele tehnice”, a conchis liderul SMEO.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.