Boza vrea COSTURI REDUSE în CEO! NEGOCIERI cu FIRMELE


• Economii la contractul de transport prin mediere cu firmele transportoare

Contractele încheiat în perioada 1 iunie-12 iunie 2017 și actul adițional la acestea, încheiate cu asociația formată din firmele TPSUT SRL (lider de asociere), SC MANITER CAR SRL, SC TPSUT MH SRL, SC DOGERIK TRANS SRL și TRUSTUL PENTRU SERVICII CU UTILAJE DIVERSE, care asigură transportul în cadrul subunităților CEO, vor fi supuse medierii, în vederea reducerii valorii acestora. Prețul obținut în mediere va fi trecut apoi pe aceste contracte, anunță administrația companiei, punctul respectiv figurând pe ordinea de zi a ședinței AGEA din 30 octombrie.

Sorin Boza, directorul CE Oltenia, reduce costurile din companie în prag de iarnă. Prețurile nu se negociază însă în întâlniri secrete, ci prin mediere, firmelor aflate în contract cu societatea explicându-li-se că CEO nu mai poate oferi prețul obținut de acestea în vara acestui an.
Medierea va aduce economii companiei, în timp ce partenerii vor fi mulțumiți, cred reprezentanții CEO.
CE Oltenia a raportat pe primele 6 luni ale anului un profit net de peste 307,2 milioane, față de pierderea de 138,2 milioane lei din perioada similară din 2016, în urma creșterii cu 43% a cifrei de afaceri, la 1,463 miliarde lei. Rezultatul a venit ca urmare a avansului producției de cărbune și de electricitate, a măsurilor de restructurare luate de companie, dar și a majorării semnificative a prețurilor de vânzare a energiei electrice pe bursa de profil OPCOM. Valoarea producției vândute a Complexului a crescut cu 42,3%, la 1,425 miliarde lei, iar veniturile totale – cu 28,4%, la 2,176 miliarde lei.
Pe de altă parte, și cheltuielile CE Oltenia au crescut ușor în primul semestru din 2017, cu circa 1%, de la 1,833 la 1,851 miliarde lei.
În iunie, compania a anunțat că a înregistrat în primele cinci luni din 2017 un profit brut de 260 milioane lei, de la pierderi de 20 milioane lei în perioada similară a anului trecut, ca urmare a creșterii producției de cărbune cu 20% și a cantității de energie cu 25%. După primul semestru al anului, profitul brut al CE Oltenia s-a ridicat la 324,87 milioane lei.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este Sergiu Sgurescu, în vârstă …

2 comentarii

  1. Bai nea Sorine intreaba pe Antonie el nu stie nimic de Dogerik si de firmele lui Sarcina…are zeci de miliarde in conturi cu Dragos si este si nasul acestuia…De fapt masinile sunt ale lui antonie si el ia 80% si dogericu 20%.

  2. mai bine ai scoate masinile cu care se plimba sefii ca acolo se cheltuie foarte mult ca se folosesc in interes personal si se mai tin si angajati pontati in cariera pe post de soferi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.