Bugetul CE Oltenia, mai mic de aproape trei ori față de anul trecut!


Complexul Energetic Oltenia, unul din cei mai mari producători de energie din ţară, estimează pentru acest an un profit brut de 70,2 milioane lei, mai mic de aproape trei ori faţă de 2017, se arată proiectul privind bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, publicat de Ministerul Energiei.

Potrivit documentului, menționează Profit.ro, numărul mediu de salariaţi al companiei pentru acest an va scădea de la 13.760 persoane la 13.165 persoane, respectiv cu 4,3%, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli publicat în dezbatere de Ministerul Energiei. Complexul Energetic Oltenia a încheiat anul 2017 cu un profit brut estimat de circa 200 milioane lei.

Numărul mediu de angajați va scădea cu 4%

De asemenea, veniturile totale estimate se ridică la 4,37 miliarde lei, în timp ce investiţiile planificate sunt în sumă de 810 milioane lei. „Propunerea de buget se bazează pe producţia de 15 TWh energie electrică produsă, din care 12,7 TWh energie electrică livrată netă şi 22,2 milioane tone producţie proprie cărbune”, mai arată documentul. Numărul mediu de salariaţi pentru acest an va scădea cu peste 4%. Aici intră atât angajaţii care vor fi disponibilizaţi, cât şi cei care se vor pensiona.„La fundamentarea cheltuielilor cu personalul s-a avut în vedere eficientizarea activităţii societăţii prin aplicarea unor măsuri de reducere a numărului de personal, astfel: reducerea cu 200 de salariaţi în anul 2018, atât din activitatea de exploatare a cărbunelui prin închiderea sau restrângerea activităţii de exploatare a cărbunelui în subteran, cât şi din activitatea de producere de energie”, se menţionează în proiectul de buget.

Conform sursei citate, reducerea numărului de personal se efectuează prin aplicarea unui program de concedieri colective, program care presupune măsuri de protecţie socială prin acordarea de plăţi compensatorii, indemnizaţie de şomaj şi venit de completare. În cele din urmă. pentru acest an, societatea prevede plăţi restante în sumă de 3,37 milioane lei şi şi-a bugetat la finalul anului creanţe restante în sumă totală de 779,79 milioane lei, fiind în scădere faţă de preliminatul anului 2017 cu 1,8%.

loading...
Loading...

Citește și

Senatorul Iriza și-a tras limuzină de 70.000 de euro! Nume important din PSD, împrumutat de parlamentarul gorjean! Iată ce pensie și indemnizație încasează lunar!

Averea senatorului Scarlat Iriza a crescut considerabil, în cel de-al treilea an de mandat, în …

Un comentariu

  1. Tura de noapte

    13 760-13 165= 200.Corect murdar coane Fanica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: