Bumbești-Jiu, orașul zecilor de „arhitecți”! Proprietarii de la bloc, acuzați că și-au construit balcoane urât, prost și ilegal


Un cetățean din orașul Bumbești-Jiu a sesizat Gorj-Domino că în localitatea în care își are domiciliul, vecinii săi de bloc, și nu numai, construiesc haotic, fără forme legale și extrem de urât, încropindu-și balcoane care deranjează atât ca formă cât și ca estetic. Omul a susținut că nu se poate odihni noapte când ploaia cade zgomotos pe acoperișurile de tablă ori de plastic ale acestor balcoane urâte dar pe care cei de la Urbanism se fac că nu le văd. Reprezentanții acestui serviciu din Primăria Bumbești-Jiu susțin însă că amenzile pentru cei care construiesc ilegal sunt cuprinse între 1000 și 50.000 de lei, cu mențiunea că nu au primit nicio sesizare legată de balcoanele ilegale din oraș.

Cetățeanul reclamant susține în sesizarea sa că orașul Bumbești Jiu ,,a fost masacrat, schilodit de Arhitecți născuți peste noapte”. „Nu mai putem să dormim nopțile când plouă afară. Picăturile cad pe aceste copertine de plastic, de tablă, de ce-or mai fi și creează senzația de ciocan. Un zgomot care te face să îți iei bagajul și să pleci spre Aeroport. Vreau să pot trăi în orașul meu. Atât”, susține pensionarul.
Omul este critic, și pe bună dreptate, la adresa vecinilor care își montează clopoței Feng-Shui la ferestre. ,,Bate vântul infernal si ești terminat. Unii și-au închis balcoanele, prelungind la 1-2 metri în afară sârmele să-și usuce rufele”, mai spune reclamantul, vorbind și de ghivecele de flori care plutesc suspendate în gol, gata să le cadă în cap trecătorilor la orice oră.

N-ai sesizare, n-ai nimic!

Cetățeanul este critic și la adresa vecinilor care coboară cu țigara aprinsă pe scara blocului în timp ce polițiștii din oraș se absolvă, motivând că aceasta nu ar fi jurisdicția lor, la fel făcând și polițiștii locali. „Am ajuns să numai putem trăi în orășelul nostru și în blocul nostru”, mai spune cetățeanul care trebuie să facă însă o reclamație scrisă la Serviciul Urbanism al Primăriei Bumbești-Jiu pentru ca cineva să ia măsuri.
Ne-a spus-o ieri chiar o salariată a acestui compartiment al UAT Bumbești-Jiu care a menționat că nu are nicio sesizare legat de balcoanele din oraș. Salariata a menționat însă că în cazul unei astfel de sesizări, construcțiile vor fi verificate, posesorii fără autorizații de construcții fiind pasibili de amenzi usturătoare.
„Amenzile pot porni de la 1000 de lei și se pot opri la 50.000 de lei”, a menționat salariata de la Urbanism.

loading...
Loading...

Citește și

Foc pus pe proprietatea președintelui Obștii Peștișani! În aceeași seară, tentativă de spargere a unei case de pariuri din comună

Două dosare penale au întocmit polițiștii din Peștișani, la finalul săptămânii trecute, după ce în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: