Bursele elevilor, diminuate la Colegiul Național George Coșbuc Motru! Primăria face anchetă


Părinții mai multor elevi de la liceul din Motru au sesizat autoritățile că bursele copiilor lor au fost scăzute abuziv de conducerea școlii. Autoritatea locală susține că a plătit integral bursele aferente ultimilor doi ani școlari, adică a virat școlilor nu mai puțin de 420.000 de lei. Banii nu au ajuns însă în buzunarele beneficiarilor de drept, decât parțial, fapt care nemulțumește Primăria Motru care a demarat ieri o anchetă.

Primăria susține a achitat integral sumele, în conformitate cu solicitările directorilor unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului. „417.000 de lei a virat Primăria Municipiului Motru pentru plata burselor ce se vor acorda elevilor care urmează cursurile unităţilor şcolare de pe raza localităţii. Bursele sunt aferente anilor şcolari 2017-2018 şi 2018-2019. Plata burselor către elevi se face în această săptămână, iar cuantumul acestora, stabilit prin hotărâre de Consiliu Local, este de 100 de lei/lună – bursa de performanţă, bursa de merit – 30 lei/lună, bursa de studiu -30 lei/lună şi bursa socială – 30 lei/lună”, se arată în comunicatul de presă. Elevii ar fi primit la jumătate bursele în cauză.

De altfel, reprezentanţii Primăriei Motru au mai precizat că mai mulţi părinţi au sesizat, în cursul zilei de marţi, că elevii nu au primit bursele şcolare în întregime. „Astăzi, mai mulţi părinţi ai elevilor de la Colegiul Naţional ‘George Coşbuc’ au sesizat că elevii nu au primit bursele în întregime, iar Primăria a demarat verificări. Dacă se confirmă informaţiile, iar conducerea unităţii de învăţământ nu a calculat corect sumele necesare, Primăria municipiului Motru va completa sumele astfel încât elevii să nu fie afectaţi şi să beneficieze de cuantumul integral al burselor”, au precizat reprezentanţii Primăriei Motru.

loading...
Loading...

Citește și

Pensiunea mezinului primarului de Bustuchin, invizibilă de aproape 12 ani! Terenul concesionat din 2008, închiriat la firme private

Un consilier local liberal din Bustuchin lansează acuzații grave la adresa primarului comunei, Ion Ciocea, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.