duminică , 8 decembrie 2019 - 15:33

Busturile soților Tătărăscu aduc în Gorj Corpul de Control al ministrului Culturii! Cu 10 zile înainte de Paște


Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, s-a aflat joi în judeţul Gorj, într-o vizită de lucru. Acesta a avut întâlniri cu autorităţile locale şi cu reprezentanţi ai instituţiilor din subordinea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale. În cadrul unei conferințe de presă a anunțat că își va trimite în perioada 15-17 aprilie Corpul de Control în Gorj. Verificatorii vor avea în atenție atât busturile de la Vladimir cât și alte probleme legate de Ansamblul Brâncuși. Se omite însă că Muzeul Satului de la Curtișoara devenise într-un timp, în mod repetat, loc de petrecere bahică pentru mai marii de la muzeul județean și așa-ziși oameni de cultură.

„În contextul preocupării permanente şi constante pentru valorile de nepreţuit ale patrimoniului naţional, capodoperele lui Constantin Brâncuşi, mai ales cele cuprinse în ansamblul monumental de la Târgu-Jiu, sunt în centrul atenţiei şi preocupărilor noastre”, a precizat Ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale. Valer-Daniel Breaz a vorbit, la Târgu-Jiu, de asemenea, despre necesitatea unor eforturi concentrate atât din partea autorităţilor locale, cât şi din partea ministerului în privinţa conservării şi întreţinerii monumentelor din Târgu-Jiu, punând accent pe redepunerea dosarului de nominalizare pentru Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a Ansamblului Monumental Calea Eroilor – autor Constantin Brâncuşi.
Reluarea discuţiilor pe marginea dosarului s-a făcut de către Institutul Naţional al Patrimoniului (INP), în acord cu MCIN şi Primăria Târgu-Jiu, prin refacerea fundamentării ştiinţifice, cu asigurarea atât a competenţelor profesionale necesare, inclusiv prin cooptarea de experţi internaţionali, cât şi a resurselor bugetare suficiente. Dosarul depus este, în acelaşi timp, rezultatul consultărilor cu ICOMOS.

loading...
Loading...

Citește și

Iată noua conducere a Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu! Cine ocupă funcțiile de director medical și director de îngrijiri

Medicul Nicoleta Simona Coleașă și asistentul medical Claudia Elena Motea a fost desemnate în funcțiile …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: