Cabină pentru minerii de la livrări cărbune! Concasarea nu mai stă după cartoane


Începând de la finalul săptămânii trecute, angajații care lucrează la Concasare, zona unde se livrează cărbunele în vagoanele CFR, de la Cariera Lupoaia, au un spațiu special amenajat care îi protejează de frig. Până acum, cei care supravegheau livrările stăteau în aer liber, la 40 de metri înălțime, protejați de cartoane. Asta pentru a putea supraveghea buncărul, de unde se toarnă cărbunele colectat de pe benzile transportoare, către vagoanele goale.

Condițiile civilizate pentru acești salariați au fost asigurate de administația CE Oltenia la solicitarea Sindicatului Solidaritatea 2013. De altfel, liderul acestei organizații sindicale a fost cel care a cerut verbal directorului Dobrițanu să se asigure această cabină pentru livrări.

A doua zi după solicitare, Dobrițanu dar și Nicu Gherghescu, directorul adjuct al Carierei Lupoaia, au pus în practică cerera aducând cabina necesară de la un post de pază de la excavatorul 04, aflat în revizie. Bucuroși de acest demers au fost cei de la Concasare, forțați să stea la temperaturi scăzute, pe rând, pentru a supraveghea buncărul de cărbune nu de multe ori s-a înfundat, punând în pericol livrările către termocentralele CEO.
Acum cărbunele de la Lupoaia se livrează către termocentrala de la Ișalnița dar și Craiova II. Cu cărbunele din Motru se încălzesc apartamentele și instituțiile din Craiova.

loading...
Loading...

Citește și

Deputatul Vîlceanu a clarificat situația Memorandumului pentru CEO: Împrumut de la Trezorerie pentru certificatele de carbon din 2019, iar apoi o altă schemă de sprijin!

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, a dat asigurări că memorandumul pentru CE Oltenia, privind …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: