sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 1:22

Cadastrarea și succesiunile, GRATUITE!


Programul de cadastru gratuit a fost demarat, până în prezent, în peste 1.000 de localități, urmând ca, până în anul 2023, să fie cadastrate și intabulate, în mod gratuit, toate casele și terenurile din România. Libertatea.ro a prezentat lista acestor localități, pe fiecare județ în parte. Printre acestea se numără și localitățile din Gorj: Logrești, Berlești, Hurezani și Țânțăreni.

Cadastrarea tuturor imobilelor din România este stabilită prin H.G. nr 294/2015 privind Programul național de cadastru si carte funciară 2015-2023 (PNCCF). Obiectivul acestui program constă în măsurarea și înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor din România (case și terenuri), în sistemul integrat de cadastru și publicitate. Este cel mai mare proiect de acest gen, din ultimii 150 de ani.

Programul de cadastru gratuit va corecta și greșelile făcute la retrocedarea terenurilor agricole

Libertatea.ro: În momentul de față, situația în domeniu este catastrofală: din numărul total de imobile, de circa 40 de milioane ( 8 milioane în mediul urban și 32 de milioane în rural), sunt înregistrate doar circa 22%. Pe de altă parte, ca urmare a unor greșeli comise în procesul de retrocedare, sau a unor neclarități în privința moștenitorilor legali, multe dintre înregistrări, mai ales la terenuri agricole, sunt suprapuse, pe aceeași suprafață figurând doi sau chiar mai mulți proprietari. Prin aplicarea acestui program, toate aceste probleme urmează a fi clarificate (se vor face gratuit si succesiunile ), actele vor fi rectificate, atât la cadastru, cât și la notariate, în mod gratuit, conform legii.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: