Cadouri sărace cu bani „de lux”, pentru elevii și preșcolarii dintr-o comună din Gorj!


Tensiuni mari în Consiliul Local Albeni, între aleși și primarul Ionuț Stan. Asta, ca urmare a refuzului consilierilor de a aproba suma de 15.000 de lei, propusă de edilul local, pentru cadourile de iarnă ale școlarilor și preșcolarilor din localitate. Consilierii susțin că nu vor aproba suma respectivă deoarece au spus da deja pentru folosirea a 25.000 de lei pentru cadourile de iarnă, suma fiind utilizată însă de către primar pentru a plăti o firmă din Olt care a realizat iluminatul festiv din localitate.

Primarul de Albeni a întrunit luni ședința extraordinară de CL pentru ca aleșii să aprobe trei proiecte, cel mai important fiind cel privind suplimentarea sumei necesare pentru acordarea de cadouri pentru elevii Școlii Gimnaziale nr.1 Albeni, pentru preșcolarii de la Grădinița nr.1 Albeni, dar și pentru cei de la Grădinița nr.2 Albeni. Este vorba despre 260 de copii din comună pentru care, primarul dă de înțeles că nu îi ajung cei 25.000 de lei aprobați deja de consilieri și ar mai avea nevoie de încă 15.000 de lei.
„Regretabil este faptul că, pentru prima oară, Primăria și Consiliul Local Albeni nu acordă cadouri copiiilor de pomul de iarnă! Dacă doresc să se răzbune pe primar, trebuie să stea și să analizeze că deciziile dumnealor îi afectează pe locuitorii comunei Albeni, acei oameni care i-au ales și le-au suplimentat bugetul familiei cu suma de 450 lei pe fiecare lună, ca să reprezinte interesele comunității!”, a scris primarul Ionuț Stan, pe pagina sa de socializare.

Unul dintre consilieri i-a dat replica în acceași manieră postând un document, pe Facebook, care demonstrează că aleșii i-au aprobat deja primarului 25.000 de lei pentru cadourile cu pomul de iarnă, dar și pentru artificii.

Dezinformări marca Stan

Unul dintre consilierii UNPR a postat următoarele, explicând care este situația reală legata de banii necesari pentru cadourile copiilor, astfel: ,,Dezinformările repetate ale domnului primar al comunei Albeni, referitoare la „piedicile ” pe care le pun consilierii în realizarea unor obiective, ne obligă, din respect față de dumneavoastră, să le clarificăm, măcar de această dată. În data de 09.12.2018, am fost convocați în ședință de consiliu pentru aprobarea a două proiecte (a se vedea invitația de ședință) și nu trei. Unul privea aprobarea sumei de 15.000 lei pentru cadouri- pom de iarnă. Oportunitatea noastră nu a fost alta decât că, la începutul anului am aprobat bugetul local cu cheltuieli pentru pomul de iarnă și artificii în sumă de 25.000lei (a se vedea fila din buget). Ne-am întrebat si noi pentru ce aprobare, peste aprobare?”.
,,Aflând că s-au mai cheltuit 15.000 lei pentru montarea si demontarea instalațiilor (cu luminițe) cu o firmă care a executat lucrări de peste 90000 lei la biserica de la Bolbocești și nu a terminat lucrările până în prezent, am considerat că poate domnului primar îi mai trebuie 15.000 lei în plus și l-am rugat pe dumnealui să contacteze o firmă pentru achiziționarea cadourilor, respectiv artificiile pentru revelion. Ba, dimpotrivă, la numărul de elevi si raportat la suma de 15.000 lei , un pachet/pungă ar trebui să conțină cadouri în valoare de aproximativ 62 lei”, a scris consilierul Valer Iosu, explicând că elevii din Albeni nu vor rămâne fără cadourile respective.

loading...
Loading...

Citește și

Peste 5,8 miliarde de lei vechi, prejudiciu la o PRIMĂRIE din Gorj! Edilul s-a pontat la serviciu deși era în vacanță în Israel!

Camera de Conturi Gorj a transmis la începutul acestei luni Consiliului Local Țicleni raportul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: