Călinoiu, la întâlnire cu preşedintele Regiunii Basilicata

italia-calinoiu

Protocolul de colaborare încheiat anul trecut între Consiliul Județean Gorj și Regiunea Basilicata a fost supus ieri, 25 noiembrie 2013, unor serii de discuții în perspectiva dezvoltării obiectivelor cuprinse în document. Astfel, președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, desfășoară o serie de întâlniri instituțional-administrative, economice și culturale în localitatea Potenza, sediul Regiunii Basilicata, cu noul președinte al regiunii, dl. Marcello Pitella.

Președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu, este însoțit în vizita de lucru de către Ciprian Florescu-vicepreședinte Consiliul Județean Gorj și Ion Ișfan – inspector școlar general ISJ Gorj. Partea română a prezentat o serie de proiecte ce se axează pe domeniile sănătate, ecologie, cultură și infrastructură de turism. Astfel, au fost prezentate fișe de proiect privind cercetarea integrată în vederea aplicării de tehnologii şi de procese inovatoare în lupta împotriva deșertificării, modernizarea spitalului județean din Târgu-Jiu în perspectiva transformării acestuia în spital de înaltă specializare; realizarea, dezvoltarea unui aerodrom în comuna Stănești, județul Gorj, care să fie inclus în rețeaua națională de aerodromuri certificate pentru aviația generală.
Tot în cadrul deplasării în Italia, în orașul Trani, regiunea Puglia, la inițiativa preotului paroh Mihai Driga, din Italia, lider al Decanatului Ortodox-Român din Puglia și Basilicata, a avut loc simpozionul cultural pe tema „Brâncuși, între cer și pământ”, la care au fost invitate să participe mai multe oficialități și înalte fețe bisericești, cum ar fi ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun – Bogdan Tătaru-Cazaban, primarul oraşului Trani-Luigi Nicola Riserbato, Monsenior Giovani Battista Picchieri-Arhiepiscopul Diocezei din Trani-Bisceglie- Barletta si Nazaret, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia.
Evenimentul a avut loc la inițiativa reprezentanților comunității de români stabilite în cele două regiuni din Italia.
Marți, 26 noiembrie a.c., oficialități ale orașului Noci, înfrățit cu orașul Târgu-Jiu, vor fi gazda delegației române, urmând a se purta și aici discuții cu factorii din localitate pentru o revigorare a proiectelor comune ale celor două localități.

loading...
Loading...

Citește și

Dosarul „Videochat la saloanele de înfrumusețare” a ajuns în instanță! Două vedete din gruparea culturiștilor, judecate pentru o evaziune de aproape o jumătate de million de euro

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au finalizat cercetările în dosarul denumit de presă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.