sâmbătă , 21 septembrie 2019 - 0:03

Campanie de promovare în Republica Serbia a UCB Târgu Jiu!

Reprezentanții Universității „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu au efectuat sâmbătă, 06.07.2019, o campanie de promovare a învățământului în limba română în cadrul comunităților cu populație de etnie română din Serbia de Răsărit. Campania a avut scopul de a ajuta elevii de etnie română pentru susținerea cu succes a testului de competență lingvistică la limba română pentru admiterea la facultate, dar și de promovare a ofertei educaționale a Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu peste hotare.

Astfel, o delegație a universității condusă de prof. univ. dr. Liviu-Marius Cîrțînă, s-a deplasat în localitatea Kucevo din Serbia, unde elevi de etnie română ce participă la cursurile de limba română organizate de Asociația Românii din Homolie Serbia, au primit abecedare, cărți de gramatică și de povestiri istorice românești, caiete și pixuri. La discuții au participat Živa Momirović – reprezentant al Asociației Cadrelor Didactice de Etnie Română din Serbia, Sasa Jovanovici –președinte al Asociației Românii din Homolie și profesorul de limba română Nataşa Mariocovici – comunitatea română din Kucevo.

            Campania de promovare s-a desfășurat ca activitate în cadrul proiectului cu titlul „Etnici români la UCB – Școala Internațională de Vară „Constantin Brâncuși” – Ediția  a IV-a”, proiect implementat de Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

loading...
Loading...

Citește și

Novăcenii sărbătoresc “140 de ani de la nașterea lui Dumitru Brezulescu”

Primăria Orașului Novaci prin Casa de Cultură Novaci, Obștea Banca Gilortul Novaci și Liceul Teoretic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: