miercuri , 11 decembrie 2019 - 11:41

Campioana olimpică Constantina Diță, la Târgu Jiu: „Am învățat de la părinții mei ce înseamnă omenia”

• Sportiva va participa la Maratonul Recunoștinței

constatina-dita-tomescu

Campioana olimpică participă, duminică, la Maratonul Recunoştinţei, unde competitorii vor alerga pe lângă Poarta Sărutului, Masa Tăcerii, Coloana Infinitului, monumentul lui Tudor Vladimirescu şi Mausoleul sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu.

cstantina-dita-maraton

Maratonul Recunoștinței este organizat pentru prima dată la Târgu-Jiu, pe data de 17 august. Aceasta este cea de-a IV-a ediție a Maratonului Recunoștinței. Maratonul este dedicat eroilor Armatei Române care s-au jertfit în Primul Război Mondial, lui Constantin Brâncuși, cel care a ridicat Ansamblul monumental din Târgu-Jiu. De asemenea, potrivit organizatorilor, Maratonul Recunoștinței este dedicat și campioanei Constantina Diță, care, în ziua de 17 august, a devenit campioana olimpică în proba de maraton la Olimpiadă de la Beijing, acest ciclu de maratoane din seria „Maratonul Recunoștinței” fiindu-i dedicat. Startul va fi dat la împlinirea a exact 6 ani de la obținerea medaliei olimpice de aur, de către campioana olimpică Constantina Diță, din Parcul Central, din fața Mesei Tăcerii. „Am avut norocul ca data la care am câștigat medalia de la Beijing să cadă duminică, au trecut șase ani de atunci. Fac acest lucru pentru generația tânără, pentru tinerii din Gorj, vreau ca tinerii să îmi calce pe urme, să facă mișcare și sport. Voi fi bucuroasă să predau ștafeta generației tinere!”, a spus campioana olimpică Constantina Diță Tomescu.

Alergători septuagenari

La maratonul de duminică vor alerga un arădean care are 81 de ani, o doamnă din București, în vârstă de 82 de ani, un alt domn din Iași, care a împlinit 74 de ani. „La ora 07,15, maratoniștii vor intona imnul României în fața Mesei Tăcerii. Probe: 8km, 15 km, 21 km si maraton ștafetă pentru copii, 42X1km și maraton. La ora 7,30, duminică, Constantina Diță Tomescu va porni în cursa populară. Voi alerga și eu, este cel de-al 100-lea maraton din carieră și voi primi medalia din partea doamnei Diță. Va fi o onoare! Nici nu visam așa ceva vreodată!”, a spus Ilie Roșu, organizatorul maratonului. „Trebuie să îi mulţumim doamnei Constantina Diţă pentru că, prin eforturile depuse, rezultatele care le-a obţinut, a reuşit să ne facă  cinste şi să facă posibilă arborarea tricolorului românesc pe culmi foarte înalte. Este un maraton al recunoştinţei pentru rezultatele pe care le-a obţinut în sport doamna Diţă, pentru jertfele aduse de armata română în Primul Război Mondial şi, bineînţreles, se doreşte şi o asocierea cu operele marelui sculptor Constantin Brâncuşi”, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.

constantina-dita-si-ilie-rosu-(scris-pe-poza-n-ziar)

Campioana își anunță retragerea

În luna octombrie, la București, campioana olimpică își va anunța retragerea din sport. „Sunt de două luni de zile în România și am petrecut foarte mult timp alături de familie, la Turburea, am stat cu mama. Marți plec în Statele Unite. O să anunț în octombrie și retragerea din sport, va fi o ceremonie la București. Este vremea să renunț la cariera sportivă!”, a spus Constantina Diță Tomescu. De mică visa să devină maratonistă și visa la sportul de performanță. Își amintește cu drag de perioada copilăriei; ca să facă sport de performanță, a trebuit să facă și sacrificii. „Ani de pregătire, mulți ani de muncă pentru a atinge performanțele la care am visat. M-am ambiționat și să câștig olimpiada de la Beijing. După acel moment, 2008, viața mea s-a schimbat în sensul că am avut mai multe călătorii de făcut, primeam mai multe invitații. Țin minte cât voi trăi că nu îmi venea să cred că am câștigat medalia de aur! Am rămas același om, am învățat de la părinții mei ce înseamnă omenia și că indiferent de ce câștigi în viață, trebuie să rămâi modest și corect, om adevărat. Sunt un om împlinit, am o familie minunată, băiatul meu are 20 de ani, este student în Colorado”, a spus olimpica. A plecat în SUA pentru a se pregăti, apoi s-a stabilit acolo, însă își dorește să revină în România: „România este țara mea, îmi doresc să mă întorc în țara mea. Am alergat doar pentru România. Ca planuri de viitor, acum, după ce ies din viața sportivă, ar fi să vizitez țara noastră dragă, nu știu multe locuri din țara noastră. Acum, în America, iau cursuri de dans, am participat chiar și la competiții. Fiul meu a jucat fotbal, nu a alergat la maraton decât o singură dată în viața lui”, a afirmat Constantina Diță Tomescu.

loading...
Loading...

Citește și

Din CLUBURILE târgujiene, într-un PUB din Anglia! Cum îşi clădeşte viitorul un ADOLESCENT din Gorj, doar cu CHITARA lui!

În urmă cu un an, a cântat în cluburile din Târgu Jiu. Piese rock şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: