sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 0:33

Când vor fi DEBLOCATE fronturile în CARIERELE din CEO


Inițiativa parlamentarilor de Gorj, Florin Cârciumaru, Scarlat Iriza și Mihai Weber, de modificare a Codului Silvic, care ar putea ajuta compania minieră a trecut, zilele trecute, de votul Senatului. Urmează si fie dezbătută și în comisiile din Camera Deputaților.

Proiectul legislativ privind modificarea Codului Silvic a primit aviz favorabil din partea Comisiei de agricultură, silvicultură și dezvoltare rurală. Conform noilor reglementări, terenurile forestiere necesare realizării lucrărilor miniere de exploatare a zăcămintelor de lignit, de interes naţional şi utilitate publică, se pot scoate definitiv din fondul forestier naţional şi etapizat, în funcţie de evoluţia frontului de lucru. Mihai Weber este optimist că actul normativ nu va fi blocat în forul decizional.

E convins că vor trece și de votul Camerei Deputaților

„S-a văzut importanța acestui proiect, cel puțin pentru noi, pentru CEO. Pentru activitatea complexului era o opreliște și mă bucur că în Senat s-a dat un vot pozitiv. De la Senat, urmează să vină la Camera Deputaților, parcurgând etapele obligatorii prin avizarea comisiilor de specialitate, dar lucrul greu s-a făcut, pentru că dezbaterea principală a fost în cadrul Senatului. Urmează să fie în cel mai scurt timp votată la Camera Deputaților. Sunt convins că votul va fi favorabil și așteptăm să fie și aplicată. Sunt convins că vor trece, pentru că este un proiect extrem de important și nu văd cine s-ar opune. E vorba de o decizie care ar trebui să fie luată de către toate formațiunile politice, pentru că vizează activitatea nu numai a entității care ne interesează pe noi din Oltenia și tot ceea ce înseamnă activitatea unor unități extrem de importante din țară. Drept pentru care nu văd de ce s-ar bloca acest proiect. Nu ne-ar surprinde să vină tot felul de intervenții pe tema respectivă, însă toate acele presupuse modificări, dacă și-ar fi dorit, trebuia făcute înainte în cadrul dezbaterilor din cadrul comisiilor, dar obținând avize favorabile în comisiile din Senat, cred că e prea târziu pentru a veni cu modificări. Sau dacă au fost făcute au fost făcute înainte de această decizie”, a precizat deputatul PSD.

loading...
Loading...

Citește și

GOSPODAR CA MINE NU-I! | Primarul Coiculescu de la Arcani a muncit o viață pentru un salon de vânătoare! Casa în care locuiește a primit-o moștenire

Aristică Coiculescu, primarul de Arcani, liberal dar cu dragoste mărturisită pentru PSD, trăiește modest, asta …

Un comentariu

  1. Am citit ieri in ziar o stire interesanta:”FARA COMENTARII: In aceste cariere au fost oprite sistemele de urmarire video si tehnologice. Sistemele automate de actionare a transportoarelor au fost trecute pe manual astfel incit acestea sa functioneze la viteza maxima 24 din 24 indiferent daca au sau nu ce transporta. Nu conteaza cheltuiala cu curentul electric totul este ca utilajele sa aiba o uzura rapida (motoare ,reductoare ,tamburi ,covor cauciuc ,role…) deoarece pretul de achizitie este foarte mare iar furnizorii sunt cei traditionali.” — Oare este reala ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: