Când vor primi minerii și energeticienii voucherele de vacanță. Pîrvulescu: Părerea mea e că nu vor fi 200 de persoane pe lista cu disponibilizați


Președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), Dumitru Pîrvulescu, e de părere că nu vor fi 200 de angajați care vor solicita concedierea de la CEO, în această vară, deși pe lângă cazurile speciale, ale celor cu probleme de sănătate, sunt alții care și-au găsit un alt loc de muncă mai bine plătit. Sindicalistul susține că lista finală cu cei care vor fi disponibilizați va fi aprobată în Comisia mixtă, iar cele patru salarii se vor plăti din fondul de concedieri colective. Liderul FNME a adus lămuriri și cu privire la acordarea voucherelor de vacanță minerilor și energeticienilor și cum vor putea fi utilizate acestea, având în vedere faptul că salariații CEO vor primi un card gol.

Liderul FNME, Dumitru Pârvulescu, a afirmat că lista cu concedierile colective nu va fi completată cu 200 de angajați, acesta fiind, de fapt, numărul maximal al celor care vor fi disponibilizați începând cu luna iulie a acestui an.
”Noi ca și sindicate e și normal ca să spunem că nu dorim concedieri colective, e logic. Haideți să urmărim legea: prin faptul că sunt colegi din toate categoriile, și muncitori și operativ și TESA, care doresc să plece, din varii motive, unii au condiții de pensionare și ar dori să plece și ei cu ceva bani, sunt colegi bolnavi care ar dori să plece cu ceva bani, înainte de a intra în pensie pe caz de boală, sunt colegi care și-au găsit alt job mai bine plătit, dar asta nu înseamnă că cineva va pune 200 de oameni pe listă. Mai mult, am trecut în contract (Contractul Colectiv de Muncă – n.r.) listele, pentru a se evita abuzurile, se vor aproba în Comisia mixtă. Deci, numai cei care au făcut cereri, dar, părerea mea e că nu vor fi 200. Nu sunt atâtea cazuri excepționale, a fot trecut un număr maximal. Cele patru salarii se plătesc din fondul de concedieri colective, care e altceva decât fondul de salarii”, a declarat sindicalistul la Tele3.
În luna iunie angajații CEO vor primi voucherele de vacanță, a susținut Pîrvulescu, în condițiile în care marți, 28 mai a.c., a avut loc licitația pentru atribuirea contractului de achiziție a acestora.
”Voucherele de vacanță se acordă pe suport electronic. Azi a fost licitația, probabil în scurt timp se vor emite, se vor da la fiecare salariat, după care salariatul va face solicitare în luna în care merge în stațiune și la data respectivă i se va alimenta cardul respectiv. Probabil, se vor da în luna iunie, pentru că sunt colegi care și-au luat deja bilete pentru concedii”, a adăugat Dumitru Pîrvulescu.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.