miercuri , 11 decembrie 2019 - 10:13

Candidatul Forţei Civice la Senat – condamnări anterioare! – Furturile din locuinţe s-au lăsat cu închisoare

savoiu

– A recidivat!

Pe final de campanie electorală, aflăm că unul dintre candidaţi a avut grave probleme penale. Cu siguranţă, acesta nu se poate mândri cu trecutul său, chiar dacă a încercat prin prestaţiile din ultimul timp să şteargă orice amintire legată de perioada anilor  1994-1995, extrem de agitată. În final, problemele acestuia „s-au rezolvat” cu încă o condamnare, el recidivând în ale infracţionalităţii. Este vorba despre candidatul la Senat din partea Forţei Civice, Ion Săvoiu.

Cert este că Ion Săvoiu a plătit pentru ce a făcut în tinereţe, executând mai mulţi ani de închisoare pentru furturi din apartamente, dar şi de la o firmă privată. Problema din prezent nu mai ţine decât de moralitate şi, de ce nu, de onoare. Dreptul lui Ion Săvoiu să fie privit ca o persoană reabilitată nu este contestat de nimeni, însă dacă acesta mai şi „plusează” având ieşiri publice din cele mai efervescente, în care a înţeles să pozeze într-un sfânt, este o chestiune ce ţine doar de bun simţ.

A furat bani, băutură şi alte bunuri

Un om nu poate fi judecat de două ori pentru aceeaşi faptă, nici nu încercăm să facem asta.  Ideea este că, din păcate, ofertele actualei clase politice nu au darul să ofere speranţe, ci exact invers: unii politicieni seamănă în năravuri cu cei de dinaintea lor. În cazul de faţă, este vorba despre o sentinţă din 1995 care-l condamnă la închisoare pe Ion Săvoiu pentru furt din apartamente. Mai exact, acesta, împreună cu complicele său, au spart mai multe apartamente cu levierul, de unde au sustras băuturi alcoolice, valută şi alte bunuri. De asemenea, în 1994, instanţa mai constată că Săvoiu Ion „a pătruns prin efracţie la SC Compatexim SRL, de unde a extras suma de 1.400.000 de lei”.

Dovedit şi condamnat

Furturile de care a fost acuzat acesta se referă la bijuterii, bani şi … deodorante.  Pe lângă pedeapsa cu  închisoare, sentinţa penală din 13. 09. 1995, „obligă inculpatul Săvoiu Ion la 2. 000. 000 lei despăgubiri către partea păgubită şi la 65.000 de lei, cheltuieli judiciare. Cu apel”. Dar, înainte de decizie, magistraţii mai arată că „rezoluţiunea infracţională pentru faptele săvârşite în cursul lunii aprilie 1995 fiind unice, chiar dacă una dintre părţile vătămate era rudă apropiată cu inculpatul Săvoiu Ion, instanţa apreciază cauza, fiind vorba despre săvârşirea unei infracţiuni de furt din avutul particular în formă continuată  şi nu de mai multe ori infracţiunea de furt în concurs real.  Astfel, atât infracţiunea complicelui, cât şi şi infracţiunea săvârşită de Săvoiu Ion întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de furt în dauna avutului particular, prevăzut în art. 208, al.1  (..) cod penal. (…) Cu privire la inculpatul Săvcoiu Ion instanţa reţine că prin sentinţa penală nr.1040, din 22 martie 1995, rămasă definitivă, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu aplicarea dispoziţiei din art.81, cod penal”. De asemenea, în baza art. 208 al.1 şi 2 cod penal şi 209, Ion Săvoiu mai primeşte 2 ani de închisoare, adaos la infracţiunea de furt din 1994, de un an şi 6 luni de închisoare. Pedepsele au fost contopite, iar Săvoiu s-a ales cu doi ani de închisoare.

Săvoiu arată din gură gorjenilor cine este el

Ion Săvoiu contraatacă şi, astfel, semnează din calitatea sa de preşedinte al Forţei Civice un comunicat de presă care vizează cazul de faţă: „Din punctul meu de vedere, este mai puţin reprobabil să fi încălcat legea acum 20 de ani, luat de val, ca mulţi alţi tineri, din păcate, decât să fi încălcat legea în aceste zile, cu obstinaţie, cinism, disperare şi cu un vădit dispreţ faţă de legile şi normele care fundamentează un stat de drept”. Evident, acuzele lui Ion Săvoiu curg la adresa contracandidatului său de la PSD, dar îi asigură pe gorjeni că este cinstit:  „Indiferent ce fapte am săvârşit acum 20 de ani, mi-am ispăşit pedeapsa. Din fericire, în această campanie electorală, gorjenii au înţeles esenţialul: eu, Ion Săvoiu, preşedintele Forţei Civice Gorj, sunt deasupra şi dincolo de toate înţelegerile şi blaturile locale dintre PSD şi celelalte partide politice. Eu le-am arătat (!) gorjenilor, aceşti oameni minunaţi, din cauza cui trăiesc ei rău, cine este interesat să menţină judeţul în subdezvoltare şi multe alte răspunsuri la întrebări care înainte nici nu erau rostite”.

loading...
Loading...

Citește și

S-a terminat cu boieria! Romii din Meteor își astupă singuri gropile din străzi

Locatarii de etnie romă din cartierul târgujian Meteor au pus mâna pe roabe și pe …

2 comentarii

  1. Sa-i aduceti aminte penalului si de problemele cu justitia din Italia, ca de alea s-a facut ca uita…sau chiar a uitat panarama! A fost prins de carabinierii din Carrugate in zona Milano, cu obiecte/scule pentru spart usi(yale,lacate etc). A fost prins cu clandestini in masina, are un proces pe rol pentru evaziune fiscla si spalare de bani cu asociere mafiota etc etc

  2. Savoiu a platit pentru faptele sale penale ! Daca se poate reabilita si moral asta o vor decide alegatorii ! Dar ce ne facem cu penalii care isi bat joc de noi de ani de zile ? Cu hotii care au devalizat banci , au distrus fabrici , au vandut la fier vechi combinate , au lasat pe drumuri sute de mii de oameni , au obligat romanii sa intre slugi la straini , sa se umileasca pentru a nu muri de foame ? Cu plagiatorii dovediti care se mandresc cu titlul de doctor in drept ? Cu presedinti buzati de consiliu judetean care primesc titlul de cetatean de onoare al unui orasel pentru ca , dupa 10 ani , s-a reusit asfaltarea a 20 km de drum in timp ce gorjenii isi rup masinile pe cel mai nenorocit drum european din tara ? Cu primari glicemici a caror principala activitate este plantarea de panselute in timp ce locuitorii orasului isi cauta de munca pe alte meleaguri ? Cu un partid care ii cumpara pe cei mai saraci alegatori din Europa cu un blid de fasole sau cu doi mici ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: