duminică , 20 octombrie 2019 - 13:27

Cannabis și pastile de ecstasy, vândute sub Pasarelă sau la Dacia

canabis

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Gorj au destructurat un grup specializat în traficul ilicit de droguri de risc și efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Dealerii își vindeau drogurile în mai multe zone din Târgu-Jiu, precum sub Pasarelă, la Cinema Dacia, la Gogoașa Furioasă.

În urma celor 16 percheziţii domiciliare care au avut loc miercuri, din care 2 în Bucureşti, 2 în Craiova, una în Filiaşi, iar restul în comunele Turburea, Plopşoru, Brăneşti şi municipiul Târgu-Jiu, au fost reținute 12 persoane. Astfel, prin ordonanțele procurorilor DIICOT din datele de 9 și 10 iulie, au fost reținuți pentru 24 de ore 12 inculpați: Oltean Alexandru-Mihai, Cimpoeru Aurelian-Cristia, Guţu Cătălin Dănuţ (Gorj), Badea Ionuţ-Marian (Gorj), Torop Efimian-Ion (Gorj), Filip Marian (Gorj), Oproiu Cătălin, Rădoi Dragoş-Ionuţ, Mihai Robert-Florian, Miron Alexandru Emanuel, Motocu Laurenţiu Cristian, Ş.M.O.

Grupul infracțional și-a început afacerile în ianuarie

Gruparea din Târgu-Jiu avea ca lider pe Badea Ionuţ-Marian, care, în colaborare cu Torop Efimian-Ion, a intrat în legături infracţionale cu Guţu Cătălin-Dănuţ (din comuna Brăneşti) şi Filip Marian (din comuna Plopşoru), care aprovizionau gruparea din Târgu-Jiu, din municipiul Craiova, unde dealeri erau Oltean Alexandru-Mihai şi Cimpoeru Aurelian-Cristian. La rândul lor, Oltean şi Cimpoeru primeau substanţele cu efect psihoactiv sau stupefiant, prin comandă, din municipiul Bucureşti, prin intermediul unor microbuze de transport persoane, la ridicarea coletelor fiind folosiţi printre alţii şi Oproiu Cătălin. Membrii grupării se aprovizionau cu substanţe cu efecte psihoactive sau stupefiante, la un interval de 2-3 zile, fie direct – de la Guţu Cătălin-Dănuţ, din comuna Brăneşti, fie de la dealerii din Craiova, respectiv Oltean Alexandru-Mihai şi Cimpoeru Aurelian-Cristian.

Își vindeau drogurile sub Pasarelă

După ce efectuau aprovizionarea folosind autoturisme personale sau împrumutate, vindeau drogurile în municipiul Târgu-Jiu, la comandă telefonică, în diferite puncte, respectiv „La Coloană”, „sub Pasarelă”, „la Gogoaşa Furioasa”, la barul Kubik din zona de sud a Pieţei Centrale, cât şi în zona Dacia şi localuri din Târgu-Jiu. Drept complice în activităţile infracţionale era folosit Miron Alexandru-Emanuel (taximetrist), care transporta clienţii la comanda furnizorilor, în punctele de desfacere. Din gama de droguri oferite spre consum au fost identificate substanţe cu efecte psihoactive prevăzute de Legea 194/2011 (M1, Diesel, Magic), cannabis, cât şi comprimate de Ecstasy. După efectele pe care le-a produs asupra consumatorilor, produsele cu conţinut psihoactiv s-au dovedit a fi foarte periculoase pentru sănătate şi creează dependenţă. În municipiul Târgu-Jiu, aceste substanţe şi droguri sunt folosite mai ales de tineri cu vârsta până în 25 ani.

Cannabis și ecstasy – confiscate la percheziții

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare s-au ridicat mai multe corpuri delicte, constând în: telefoane mobile, cântar electronic, „foiţe pentru confecţionarea ţigărilor din cannabis, sume de bani, fragmente vegetale de culoare verde-oliv (cannabis) în cantitate totală de aproximativ 150 grame, produse susceptibile de a avea efecte psihoactive (etnobotanice) în cantitate totală de aproximativ 220 grame, un număr de 47 pastile de culoare roz inscripţionate Chupa – Chups, ce par a fi ecstasy (drog de mare risc), grindere metalice (râşniţe) pentru mărunţirea cannabis-ului, pipă din sticlă cu inscripţia «New Wogs» etc”, spun procurorii DIICOT Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

Tragedie fără margini! O tânără din Țicleni a murit la câteva ore după ce a născut prin cezariană! Mesajul emoționant al soțului ei

O tânără de 21 de ani, din Țicleni, a murit, miercuri seara, la o unitate …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: