CAPII Primăriei Tg-Jiu, la cabana patronului de la Rodna. Rotaru: „În fiecare week-end, el este la cabană și doarme acolo… la Deaconu. Și el și Popescu și Jianu”!


Amănunte incredibile ies la iveală în scandalul momentului ”Afacerea Parcarea Rodna”: șeful de la Patrimoniu, Marian Rotaru, afirmă că doi dintre capii Primăriei Tg-Jiu, adică viceprimarul Aurel Popescu și secretarul municipiului, Grigore Jianu, frecventează cabana unuia dintre afaceriștii care gestionează parcarea de la Piața Centrală.
În contextul în care, în urmă cu exact o săptămână, primarul Marcel Romanescu a emis o dispoziție prin care constată ca reziliat de drept contractul dintre municipalitate și firma Rodna, pentru închirierea terenului pe care funcționează parcarea de la Piața Centrală, iar aceasta a fost semnată de secretarul Jianu, cu obiecțiuni argumentate pe două pagini, declarația lui Rotaru capătă aspectul unei mărturii extrem de importante pentru anchetatorii care au în lucru un dosar penal care vizează respectiva afacere.

Misiune ușoară pentru procurori în ancheta ”Afacerea parcarea Rodna”…

…după ce în spațiul public au apărut noi înregistrări cu directorul Direcției de Patrimoniu, Marian Rotaru, care afirmă că există o strânsă legătură între afaceristul Liviu Deaconu, unul dintre asociații firmei Rodna SRL, și viceprimarul Aurel Popescu, secretarul municipiului, Grigore Jianu, și un jurist din subordinea sa.

Concret, pe 6 iunie a.c., primarul municipiului Tg-Jiu, Marcel Romanescu, a emis o dispoziție prin care a constatat reziliat de drept contractul între primărie și societatea Rodna SRL pentru terenul de 3.942 mp pe care funcționează parcarea din Piața Centrală, gestionat, de 20 de ani, de această firmă.
Documentul a fost avizat de legalitate, a doua zi, de secretarul municipiului, Grigore Jianu, cu obiecțiuni scrise, iar referirea la motivul rezilierii, adică subînchirierea, interzisă în clauzele contractuale, a fost combătută prin faptul că societății nu i-a fost predată o suprafață concretă, cu delimitări, dimensiuni și vecinătăți, iar aceasta, chiar dacă a subînchiriat o parte din teren pe care sunt edificate unele construcții provizorii, nu a diminuat numărul de locuri de parcare, adică 121.
În acest context, în spațiul public a apărut declarația înregistrată a directorului Direcției Publice de Patrimoniu, Marian Rotaru, din care reiese, în mod evident, faptul că există unele legături de prietenie între capii Primăriei Tg-Jiu și unul dintre patronii firmei Rodna SRL.
”Dacă vrei să-ți spun, îți spun acuma. Poți să mă spui, poți să nu mă spui…În fiecare week-end, el este la ăla la baltă, acolo și doarme la el la cabană și doarme acolo… la Diaconu. Ca să știi… Și el (Grindeanu – șef juridic Patrimoniu-n.n) și Popescu și Jianu (viceprimarul, respectiv secretarul municipiului Tg-Jiu)”

Construcții fără autorizație

Trebuie spus că, contractul este reziliat de pe data de 1 iunie, însă, după 15 zile, niciuna din structurile Primăriei Tg-Jiu nu au reușit să preia terenul și parcarea de la firma Rodna, procedura fiind îngreunată din cauza unor interese politico-economice ce gravitează în jurul oamenilor de afaceri care dețin societatea Rodna SRL.
Mai mult, în urma unui control, la fața locului, efectual de către Poliția Locală, s-a constatat că la două dintre construcțiile provizorii edificate pe terenul închiriat, spațiu personal și scara rulantă nu au fost respectate prevederile documentațiilor ce au stat la baza emiterii autorizațiilor de construire, iar terasa care funcționează pe acel teren, administrată de două societăți comerciale a fost construită fără autorizație.

Reamintim…

…Serviciul de Investigarea Criminalității Economice din cadrul IPJ Gorj efectuează cercetări pentru a constata dacă există aspecte de natură penală cu privire la elaborarea unui proiect de hotărâre care a fost retras de pe ordinea de zi a Consiliului Local Tg-Jiu, în ședința din 29 ianuarie a.c., prin care terenul de la Piața Centrală urma să fie scos la licitație pentru a fi închiriat, existând suspiciuni că au fost întocmite documente pentru a fi avantajată firma Rodna SRL.

loading...
Loading...

Citește și

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin …

7 comentarii

  1. Este jenant ce se intampla , pe bani publici , in primaria mun’cip’ului ( cum ar zice groparul , nea’ Florin) . Chiar nu exista nici un om cinstit in administratia orasului ? Chiar numai lichele , parasute si betivi pot fi angajati in aceasta structura ? Atat de dobitoci pot fi cetatenii incat sa aleaga in functiile publice doar excroci si tepari care la randul lor isi angajeaza in primarie doar neamuri si amanti respectiv amante care in afara de sex nu exceleaza in nimic ? Ma inclin in fata Titanului de la Hobita Constantin Brancusi . Pe langa faptul ca a fost un geniu in arta se dovedeste ca era si un bun psiholog . A intuit ,, inteligenta,, gorjenilor .,,,,,,,,,,

  2. costin cretu
    interesant articol,insa ma intreb dc acest ziar, care inteleg ca este guvernat de etica, nu pomeneste nimic de: george romanescu.bozasi altii?!

    • “….acest ziar(🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣) ..care INTELEG( 😝😭😝😭😝😭😝😭) ca este GUVERNAT( 🤣🤣🤣🤣🤣🤣) de ETICA!!!! “ !!! Baaaaaa, mor de ras!! Stan si Bran sunt povesti pe lângă Matei si Crețu!! Reamintim!…

  3. Cam asta este.

    Traim in mocirla pana la gat……….si ne meritam soarta. E alegerea noastra sa traim asa!

  4. Vreti nu vreti aici este afacerea Carciumaru -Liviu de la Rodna….asa ies la iveala putregaiurile din spatele lui Carciumaru…de ce nimeni nu are curajul sa cerceteze rudele angajate in Primarie ale ginerelui lui Carciumaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: