Capotă dă înapoi! Anulează taxa impusă aparținătorilor micilor pacienți, internați la Pediatria SJU Târgu-Jiu


Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a anunțat ieri că va renunța la taxa de 10 lei pe fiecare zi de spitalizare, impusă apaținătorilor copiilor internați în Secția de Pediatrie a unității medicale din municipiu. Comitetul Director al SJU va anula taxa la finalul săptămânii, asta după ce, la presiunea publică, decidenții spitalului au realizat că au obținut din acest demers doar 100 de lei și un val de nemulțumiri.

Taxa de 10 lei pe zi s-a propus în şedinţa Comitetului Director al SJU în luna decembrie 2018 și s-a avut în vedere aplicarea ei pentru toți aparținătorii pacienților din spital, nu doar pentru mamele sau rudele copiilor de peste 3 ani de la Pediatrie. Cu toate acestea, anunțul a vizat doar Pediatria, fapt care a nemulțumit. De altfel, taxa de 10 lei pe care trebuie să o plătească încă părinţii sau o rudă care stă cu copilul minor pe perioada internării este pentru cazare, în aceşti bani nefiind inclusă mâncarea. Grav este că, în lipsa aparţinătorilor, copiii rămân în grija personalului specializat din spital. „Taxa a fost introdusă cu data de 1 decembrie 2018. Este o taxă stabilită în conformitate cu normele la contractul cadru şi se referă doar la serviciile de cazare”, a declarat pentru presa locală Cătălin Vinescu, director finanţe.
Părinţii sunt revoltaţi de această măsură. „Nu sunt de acord cu această taxă pentru un copil micuţ. Cel puţin până la o vârstă de 10 – 11 ani nu mi se pare ok să impui taxă. Pentru un bunic, de exemplu, care trăieşte din pensie, e o sumă importantă”, a declarat un părinte. Reprezentanţii Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu au luat această decizie pentru a creşte bugetul unităţii spitalice. Acum însă au dat înapoi.
O dată cu anunțul că vor moderniza Pediatria, Capotă a anunțat că va renunța la taxă. De altfel, de marți taxa nu se mai încasează, însă decizia trebuie validată în şedinţa Comitetului Director.

loading...
Loading...

Citește și

Festivalul Berii la Târgu Jiu! Ce ARTIȘTI vor fi prezenți și când va avea loc!

Festivalul Berii Timișoreana poposeşte în parcarea Târgu Jiu – Shopping City pe 28 iunie până …

4 comentarii

  1. Crezi ca esti pe moșia lu ‘muma ta ma capota nenorocitule?Vrei sa produci bani sa ii dai jegului de cosmin popescu ?

  2. Mai bine ar scapa de cainii comunitari care sunt crescuti in curtea spitalului… Dar el are gandul la taxe… Nu vede mizeria din curte…sa vina si el pe jos la spital poate vede realitatea…

    • Corect , ar putea prinde cainii comunitari si sa i vanda la restaurantele chinezesti. Glumeam . De fapt daca primaria ar prinde si ar vinde cainii comunitari ,,,,,,.

  3. Bine ai spus Ionele !
    Trebe sa produca pt capii PSD.Niste ordinari, zilnic, cu uratu de Popescu dr director bate poteca pe la tatucu lor laC.J.
    Vremuri frate, sunt cica zvonuri ca posturile prin Spital se dau pe sume grele !Asa-i? Intreb si eu ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: