Cărbunele, în PICAJ!
depozit-carbune-rovinar

Peisajul energetic din primele trei luni ale anului a fost complet amorţit, cu producţie, exporturi şi preţuri în scădere, cu un consum aproape neclintit de energie, dar cu importuri cu 38% mai mari.

Potrivit ZF, în luna martie, ponderea producţiei de energie pe bază de cărbune a scăzut pentru prima dată în ultimii zece ani sub pragul de 20%, pătrunderea în forţă a energiei verzi şi a gazului schimbând raportul de forţe din generarea de electricitate. Astfel, cărbunii au cea mai mică pondere în producția de energie, din ultimii 10 ani.

Producție mică

În primele trei luni ale anului producţia de energie pe plan local a fost cu 5% mai mică decât în perioada similară a anului trecut, alimentând un consum intern aproape nemodificat faţă de primul trimestru din 2015, arată cele mai recente rapoarte publicate de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Ener¬giei (ANRE). Mai mult, datele de pe bursa de energie OPCOM arată că în perioada analizată preţul spot al energiei, principala referinţă de preţ, a fost de 31 de euro pe MWh, cu 14% mai mic decât cel din perioada similară a anului trecut.

A.C.

loading...
Loading...

Citește și

Avem un stadion! Ce facem cu el? Arena sportivă de 30 de milioane de euro, din centrul municipiului Tg-Jiu, E PUSTIE! Propunerea ȘOC a Clubului Pandurii către primărie!

Stadionul din Tg-Jiu, care a costat aproape 30 de milioane de euro, este pustiu, la …

Un comentariu

  1. CEO in picaj, dar corabia e condusa de maini maestre spre noi orizonturi din ce in ce mai gri, ca rosii au fost. asa e domnule” jaf in energie”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: