Cărbunele mai scump la CEO chiar și pentru salariați


Din cei peste 13.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia doar 6900 au solicitat cota de cărbune în natură. Angajații vor primi 10 tone de lignit per solicitare pentru cantitate ei plătit 1200 de lei. Numărul de solicitări este foarte mic în comparație cu anii trecuți. Cotele se distribuie la cariere încă din 1 iulie, deși 15 iulie a fost data oficială a începerii distribuirii lignitului către beneficiari.

Administrația crede că în până octombrie cel târziu beneficiarii vor primi toți cota solicitată. Cei care vor să mai primească această cotă nu mai au acest drept, cel puțin anul acesta, termenul de depunere a cererilor expirând cu câteva zile în urmă.
Angajații CEO vor plăti pentru cotă mai mult decât anul trecut cu aproape 400 de lei. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a explicat faptul că au crescut costurile: „Costul tonei de cărbune este mai mare decât anul trecut. În al doilea rând, pentru terți a crescut prețul, iar diferența dintre cele două, reprezentând avantaj în natură se impozitează, ia impozitele în România nu sunt mici deloc. Salariatul va undeva la 1.200 de lei pentru cele zece tone. Anul trecut a fost de peste 800 de lei. A crescut foarte mult prețul pentru diverși“. Anul trecut, două treimi dintre salariați au optat pentru a primi în natură cărbunele.

Loading...

Citește și

FOTO. Iată cine este TÂNĂRUL INFECTAT CU CORONAVIRUS! Primarul de la Prigoria confirmă că și iubita acestuia este în autoizolare la Tg-Jiu.

Primarul comunei Prigoria a declarat că tânărul infectat cu coronavirus este S. S., în vârstă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.