Cârciumaru i-a trimis o interpelare Ministrului Culturii


Senatorul Florin Cârciumaru i-a adresat o interpelare Ministrului Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, în care îl întreabă „de ce problemele culturii din Gorj nu sunt prioritare pentru Ministerul Culturii și Identității Naționale?” „Municipiul Târgu-Jiu găzduiește cele mai cunoscute opere de artă românești al căror renume a făcut înconjurul lumii, orașul devenind un adevărat loc de pelerinaj pentru mii de turiști pentru a aduce omagiu geniului lui Brancuși. Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit formează Ansamblul cultural „Calea Eroilor“ de la Târgu-Jiu, sculptat de marele Constantin Brâncuși. Anul acesta, pe 27 octombrie complexul brâncușian împlineşte 80 de ani de existență. Este trist că, în toată această perioadă, nu s-a reuşit amenajarea unui muzeu dedicat sculptorului, în afara casei memoriale de la Hobiţa, localitatea sa natală. În urmă cu trei ani însă a fost aprobată de către Parlament, cu sprijinul PSD, Legea nr. 199/2015, o lege pentru înfiinţarea la Târgu-Jiu a unui muzeu naţional dedicat Titanului care a redefinit arta modernă şi care este considerat părintele sculpturii moderne. (…) Din păcate, în ultimul an nu s-a mai pus în mișcare niciun demers la Ministerul Culturii pentru alocarea de fonduri. De aceea, cu respect, vă întreb, care sunt motivele obiective pentru care Ministerul nu a alocat fonduri pentru amenajarea muzeului și de ce acest proiect cultural, girat de parlamentarii PSD, nu a fost trecut ca o prioritate în agenda factorilor decizionali din minister?
Ce măsuri veți lua pentru respectarea Legii nr. 199/2015?
Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi“ ar fi trebuit să funcţioneze în Casa „Barbu Gănescu“, fosta casă de oaspeţi a oraşului Târgu-Jiu, un imobil ce nu necesită mari modificări pentru a fi transformat în muzeu. (…)
Specialiștii din Minister au în plan comandarea unui studiu, a unei evaluări pentru a determina stadiul degradării învelișului metalic de pe Coloana Fără Sfârșit?
Ce măsuri veți lua pentru protejarea operei brâncușiene întrucât petele se extind pe zi ce trece pe modulele octaedrice ce o compun?” se arată în interpelare.
loading...
Loading...

Citește și

FOST PREMIER, ATACAT de un PRIMAR PSD din Gorj

Ion Bârcă îi critică dur pe deputaţii Victor Ponta şi Alin Văcaru după ce Partidul …

Un comentariu

  1. Terminati odata cu analfabetul asta… el nu e in stare sa isi scrie numele si voi ne capiati cu interpelarile lui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodată site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.