Cârciumaru i-a trimis o interpelare Ministrului Culturii


Senatorul Florin Cârciumaru i-a adresat o interpelare Ministrului Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu, în care îl întreabă „de ce problemele culturii din Gorj nu sunt prioritare pentru Ministerul Culturii și Identității Naționale?” „Municipiul Târgu-Jiu găzduiește cele mai cunoscute opere de artă românești al căror renume a făcut înconjurul lumii, orașul devenind un adevărat loc de pelerinaj pentru mii de turiști pentru a aduce omagiu geniului lui Brancuși. Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana fără Sfârșit formează Ansamblul cultural „Calea Eroilor“ de la Târgu-Jiu, sculptat de marele Constantin Brâncuși. Anul acesta, pe 27 octombrie complexul brâncușian împlineşte 80 de ani de existență. Este trist că, în toată această perioadă, nu s-a reuşit amenajarea unui muzeu dedicat sculptorului, în afara casei memoriale de la Hobiţa, localitatea sa natală. În urmă cu trei ani însă a fost aprobată de către Parlament, cu sprijinul PSD, Legea nr. 199/2015, o lege pentru înfiinţarea la Târgu-Jiu a unui muzeu naţional dedicat Titanului care a redefinit arta modernă şi care este considerat părintele sculpturii moderne. (…) Din păcate, în ultimul an nu s-a mai pus în mișcare niciun demers la Ministerul Culturii pentru alocarea de fonduri. De aceea, cu respect, vă întreb, care sunt motivele obiective pentru care Ministerul nu a alocat fonduri pentru amenajarea muzeului și de ce acest proiect cultural, girat de parlamentarii PSD, nu a fost trecut ca o prioritate în agenda factorilor decizionali din minister?
Ce măsuri veți lua pentru respectarea Legii nr. 199/2015?
Muzeul Naţional „Constantin Brâncuşi“ ar fi trebuit să funcţioneze în Casa „Barbu Gănescu“, fosta casă de oaspeţi a oraşului Târgu-Jiu, un imobil ce nu necesită mari modificări pentru a fi transformat în muzeu. (…)
Specialiștii din Minister au în plan comandarea unui studiu, a unei evaluări pentru a determina stadiul degradării învelișului metalic de pe Coloana Fără Sfârșit?
Ce măsuri veți lua pentru protejarea operei brâncușiene întrucât petele se extind pe zi ce trece pe modulele octaedrice ce o compun?” se arată în interpelare.
loading...
Loading...

Citește și

Cosmin Morega, despre SONDAJUL PSD pentru desemnarea CANDIDATULUI la Primăria Motru

Viceprimarul social-democrat este convins că primarul liberal Gigel Jianu poate fi învins, în 2020, de …

Un comentariu

  1. Terminati odata cu analfabetul asta… el nu e in stare sa isi scrie numele si voi ne capiati cu interpelarile lui…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: