Carciumaru, Weber și Cosmin Popescu, într-un sondaj SCANDAL!


• Sondajul scandal pro-Tăriceanu, făcut și la Gorj! ALDE Dolj și-a scos șeful de partid peste Dragnea

Sondajul ALDE, realizat recent în județul deputatului Ion Cupă, care l-a scos prezidențiabil pe Călin Popescu Tăriceanu în defavoarea lui Liviu Dragnea(sondaj care a scandalizat PSD) s-a realizat la finalul săptămânii și în județul Gorj. Mai mulți târgujieni au fost apelați telefonic de către un operator Avangarde care le-a citit astfel zece întrebări care scoteau în evidență ALDE, viitorul acestui partid și candidatul formațiunii la prezidențiale. Din sondaj nu lipseau întrebările legate de părerea celui chestionat în legătură cu Tăriceanu, Dragnea, Florin Cârciumaru, Mihai Weber, Cosmin Popescu, Scarlat Iriza, Dian Popescu și Ninel Muja.

ALDE Dolj a prezentat, pe 21 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, două sondaje de opinie, unul „de uz intern”, care prezenta datele doar pe Craiova, şi unul realizat profesionist de Grupul de Studii Socio-Comportamentale „Avangarde”. Cel de-al doilea sondaj cuprindea o analiză la nivel naţional, dar conducerea ALDE Dolj a dat citire doar la cifrele pe judeţul Dolj. Astfel că doljenii – peste 48% din cei chestionaţi – l-ar vota cu două mâini pe Călin Popescu Tăriceanu şi doar 8% pe Liviu Dragnea. Cel de-al doilea sondaj a vizat însă, în mod special, alegerile prezidenţiale, care vor avea loc, anul viitor. Perioada când s-a făcut sondajul a fost între 1 şi 19 martie a.c., iar numărul persoanelor chestionate a fost de 1000.

Preşedintele ALDE Dolj a declarat atunci că doljenii au o părere foarte bună despre Călin Popescu Tăriceanu – 15%, iar cei care au o părere bună sunt în jur de 23%, în timp ce şeful statului, Klaus Iohannis, la capitolul părere foarte bună stă ceva mai slab – 6%, dar îl depăşeşte pe liderul ALDE, la părere bună – 32 %. Cifrele s-au schimbat la Liviu Dragnea. Doljenii au fost mai rezervaţi, 5% având o părere foarte bună şi 22% o părere bună. Ludovic Orban ar mai avea de lucru. Doar 1% dintre doljeni au o părere foarte bună, iar 13% bună. Interesant este însă când doljenii trebuie să aleagă un lider pentru alegerile prezidenţiale. 22% consideră că Alianţa PSD – ALDE ar trebui să meargă împreună, iar 25% separate. Mai mult, doar 8% dintre doljeni ar merge pe mâna lui Liviu Dragnea, susţine Avangarde, iar 48% îl preferă pe Călin Popescu Tăriceanu.

Prezidențiabilul Tăriceanu, în planul ALDE

Sondajul prezentat de către deputatul Cupă a fost considerat, de presa centrală, din start, drept un plan al celor de la ALDE, care ar încerca astfel să-l împingă pe Călin Popescu Tăriceanu în calitatea de prezidențiabil al coaliției de guvernare. Chiar președintele grupului Avangarde, Marius Pieleanu, a fost obligat să explice, a doua zi, care erau detaliile acestui sondaj și din ce motiv n-ar fi el relevant pentru alegerea candidatului la prezidențiale.

”Noi am organizat un sondaj în județul Dolj și am pus o primă întrebare legată de coaliția de guvernare, dacă oamenii își doresc un candidat unic la prezidențiale. A doua întrebare, adresată simpatizanților ALDE, a fost pe cine văd ei potrivit pentru a candida la prezidențiale. Este normal ca aceștia să-l prefere pe Călin Popescu Tăriceanu și nu pe Liviu Dragnea. În orice caz, datele sondajului nu sunt relevante la nivel național, pentru că sunt date culese într-un singur județ. Ele sunt relevante doar pentru zona cercetată”, explicat Marius Pieleanu pe 22 martie. O săptămână mai târziu însă sondajul Avangarde, realizat doar în Dolj, se extinde și în Gorj.

Doar trei din PSD Gorj și trei din ALDE Gorj, în sondaj

După Dolj, județ care l-a scos prezidențiabil pe Tăriceanu, în sondaj, a venit rândul Gorjului să decidă dacă coaliția de la guvernare trebuie să meargă pe un candidat unic sau PSD și ALDE să aibă candidați proprii. Vineri, mai mulți târgujieni au fost apelați telefonic de un operator Avangarde care le-a pus întrebări legate de genul: ,,România se îndreaptă într-o direcție bună”, ,,Ce orientare politică are ALDE”, ,,Ar trebui ca PSD-ALDE să aibă candidat unic la prezidențiale sau fiecare partid, candidatul său’’, Ce părere aveți despre Călin Popescu Tărceanu(bună, foarte bună, proastă, foarte proastă), la fel despre Dragnea, senatorul Florin Cârciumaru, deputatul Mihai Weber și președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu. Întrebări cu patru variante de răspuns s-au pus și pentru senatorul ALDE, Scarlat Iriza, liderul ALDE Gorj, Dian Popescu și pentru vicepreședintele CJ Gorj, Ninel Muja.

S-au mai pus întrebări despre două dintre proiectele ALDE privind instituția separată a interceptărilor SRI, despre viitorul ALDE, despre problema numărul unu a țării și despre direcția în care se îndreaptă România sub această guvernare. La final, interlocutorul a fost întrebat ce studii a absolvit ultima dată și din ce localitate este.

Rezultatul sondajului va fi făcut public, cu siguranță, de către Dian Popescu, liderul ALDE Gorj, la viitoarea conferință de presă, de după sărbătorile pascale. Este însă demn de urmărit, dacă, și la Gorj, prezidențiabilul gorjenilor va fi tot Tăriceanu și nu Liviu Dragnea.

Loading...

Citește și

El este candidatul PSD la Primăria Tg-Jiu!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, a anunțat, joi, că Ciprian Florescu  este candidatul susținut …

Un comentariu

  1. Da’ in sonDaju asta , sondorii n au bagat decat fosile ????? Intreb si eu ,,,,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.