Care sunt serviciile funerare esențiale pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor românești

Ceea ce este comun la toate popoarele de pe acest Pamant este importanta acordata celor trei ritualuri din viata oricarui om: nasterea, casatoria si inmormantarea. Existand inca din preistorie, aceste traditii sunt bine impamantenite in cultura umana, fiind respectate de toti membrii comunitatilor de oriunde.

In privinta trecerii in viata de apoi, sunt multe persoane care prefera sa nu se gandeasca la asemenea lucruri. Din pacate, aceasta atitudine nu este foarte practica, decesul fiind acel eveniment din viata oricarei persoane care are o incidenta de 100%. Astfel, fie ca ne place sau nu, va trebui sa tinem cont de acest aspect important al vietii noastre.

Deci, fie ca esti impacat cu acest gand sau nu, cand are loc un deces in familie trebuie sa fii pregatit pentru a-i oferi persoanei defuncte o inmormantare care sa-i puna la loc de pret amintirea. Pentru acest lucru, cel mai indicat este sa facem apel la o firma de servicii funerare, care va fi alaturi de noi in aceste clipe de durere. Daca in trecut era mai costisitor sa apelam la o casa de pompe funebre, in prezent aceasta varianta e absolut necesara pentru a-i asigura decedatului o trecere cat mai usoara in lumea celor drepti.

O firma de servicii funerare profesionista iti va pune la dispozitie o serie de facilitati importante, din care putem enumera:

– constatarea decesului la locul producerii sale, de catre un medic specialist pus la dispozitie de firma de servicii funerare;

– declararea decesului si eliberarea unui certificat care sa ateste acest lucru;

– in baza certificatului de mai sus se va realiza dosarul pentru obtinerea ajutorului de deces;

– obtinerea avizelor necesare de la SANEPID si Procuratura etc.;

– intocmirea actelor pentru repatriere sau expatriere, in cazuri speciale;

– intocmirea actelor pentru inhumare sau incinerare;

– obtinerea unui loc de veci si reconditionarea acestuia.

Unele persoane pot intampina dificultati in timp ce asista la inmormantare. Din fericire, o firma de servicii funerare se va ingriji de toate operatiunile delicate, care pot pune in dificultate membrii familiei, precum spalarea, toaletarea, asezarea in sicriu si transportul persoanei decedate la capela si la cimitir. De asemenea, puteti lasa toate grijile legate de organizarea pomenirii (parastasului) pe umerii firme de servicii funerare, care se va ingriji cu atentie de tot ce inseamna planificare, astfel incat sa nu duceti lipsa de nimic. In felul acesta, aveti asigurat timpul necesar pentru a fi alaturi de familie in aceste clipe grele, deoarece fima de servicii funerare se va ocupa de toate aspectele legate de inmormantare.

Scopul acestui ritual este de a il conduce pe cel plecat dintre noi pe ultimul drum, dar si de a constientiza pierderea suferita si de a il comemora pe cel decedat alaturi de rude si prieteni. Acesta este motivul pentru care este indicat sa apelati cu incredere la o casa de pompe funebre cu experienta in domeniu, care va va pune la dispozitie acele servicii funerare cu adevarat importante, care va permit sa petreceti timp alaturi de cei dragi.

In plus, firmele de servicii funerare din prezent sunt disponibile 24/7, la orice ora din zi sau din noapte, pentru a va ajuta sau a va oferi sfaturi si consultatii. De asemenea, se va tine cont de obiceiurile traditionale, firma de servicii funerare punand la dispozitie o serie de articole si obiecte necesare in aceste clipe funeste:

– sicriu, garnituri, cruce;

– candele, lumanari, articole religioase;

– coroane, jerbe si aranjamente florale;

– catafalc cu lumini si capac frigorific, la cerere;

– prosoape, batiste, esarfe;

– coliva, colaci, pachete cu produse alimentare de post sau de dulce.

Loading...

Citește și

Întârziere de 120 de minute pentru Interregio Cluj-Napoca-București! Trenul a staționat între Budieni și Copăcioasa

Circulația feroviară pe secţia de cale ferată 202, Târgu Jiu – Craiova, a fost oprită, …

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: