Cariera Jilț Nord – în șomaj tehnic din cauza proprietarilor de terenuri

cariera

Salariații Unității Miniere de Carieră, Jilț Nord, vor fi trimiși în șomaj tehnic de la 1 februarie. Motivul îl constituie blocajul activității în mineritul din zonă, proprietarii de terenuri cerând sume uriașe pentru a pleca din fața excavatoarelor CEO. Numai că, în aproximativ o lună de zile, legea exproprierilor la care au lucrat funcționarii CE Oltenia are toate șansele să fie avizată și aprobată de guvern.

Directorul Diviziei de Strategie Dezvoltare din cadrul CEO și membru în Directoratul companiei, Ion Petroniu, a declarat că exproprierile se vor face în alte condiții, în așa fel încât „proprietarii de terenuri nu vor mai șantaja compania, cerând sume extrem de mari pentru terenurile pe care le dețin și care se află în fața fronturilor de lucru”. Tot acesta a precizat că angajații de la Jilț Nord vor merge acasă: „Blocajul privind exproprierile îi trimite pe oameni acasă pentru o lună de zile. Acesta lucru se va schimba, cu siguranță, mai ales că aceste cariere sunt printre cele mai eficiente”. Șefii CEO speră ca situația de la Jilț Nord să fie rezolvată într-o lună.

Cariera este blocată de 20 de proprietari pretențioși

Mai exact, este vorba despre criterii foarte clare privind despăgubirile, Ion Petroniu declarând că odată aprobat coridorul de expropriere, în acest caz, și în zona Jilț, proprietarii vor fi notificați și în 30 de zile aceștia vor primi în conturi sumele datorate de CEO. „Numai că nu vor mai fi proprietari în situația să ceară de patru ori mai mult față de cât face în realitate terenul pe care-l dețin. În prezent, sunt vreo 20 de proprietari, cu rude angajate la CEO, care au pus condiții companiei imposibil de aprobat. Dar, dacă prevederile la care noi am lucrat vor intra în vigoare, va exista un raport de evaluare al terenului și numai în baza acestuia se vor acorda despăgubiri. Proiectul acesta are nevoie de avizele a șase ministere și sper că în două săptămâni  va trece de aceste foruri, după care va fi analizat pentru aprobare într-o ședință de guvern. Totul nu ar trebui să dureze mai mult de o lună”, a mai spus acesta.

loading...
Loading...

Citește și

Mai mulți afaceriști din Gorj AMENDAȚI

În perioada 09 – 15.12.2019, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat controale și verificări tematice și …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: