Cariera Lupoaia, paralizată o zi întreagă de greva spontană!


Problemele a douăzeci de angajați din Sectorul Concasare-Livrări ai Carierei Lupoaia au devenit joi dimineață problemele a 200 de mineri, apoi a încă 150 și a încă 100, angajații din producție de pe toate schimburile de la unitatea minieră devenind solidari cu colegii lor obligați să-și sacrifice sărbătorile pentru o companie care nu îi înțelege dar le transmite doar că trebuie să muncească ca roboții, 7 zile din 7, fără sărbători, fără concedii, fără respiro.

Câțiva reprezentanți ai administrației CE Oltenia și-au părăsit joi dimineața birourile călduțe pentru o vizită urgentă la Motru, evident la Lupoaia, unica unitate minieră a CEO de unde mai răzbate un suflu de libertate și de democrație. Sorin Olaru, Daniel Burlan, Mihai Dafinoiu au ajuns alarmați la Cariera Lupoaia unde 200 de mineri, supărați că colegii lor de la Concasare-Livrări vor fi forțați să muncească de sărbători deși nu au fost recompensați decât cu promisiuni pentru depășirile făcute, au refuzat să mai intre la muncă. Oamenii s-au strâns în sala de apel și au vociferat, așteptând soluțiile de la executiv.
Promisiunile anemice cu care au venit cei trimiși să le închidă gurile minerilor nu i-au urnit din loc, iar la schimbul doi s-au făcut 350. Minerii au rămas pe loc, în ciuda amenințărilor primite subtil dinspre administrație ori dinspre liderii atât de subjugați șefilor. Liderul de sindicat, Nicu Bunoaica, deși doar și-a susținut colegii în acțiunea de protest, a avut porția sa de amenințări, dar liderul nu a abandonat demersul său de susținere a celor care au rupt pisica-n două, completând lista de nemulțumiri ai celor de la Livrări cu lipsa cruntă de personal din producție, de utilaje și materiale, cu salariile mici și cu sporurile reduse sau deloc.
Minerii de la Lupoaia și-au arătat astfel nemulțumirile și vizavi de cele decise la Comisia Mixtă Administrație-Sindicate unde administrația s-a mulțumit să taie o zi de la Concasare-Livrări, în loc să lase oamenii liberi de sărbătorile legale.

loading...
Loading...

Citește și

„Generalul Izmană” Oprea, chef cu lăutari la Peștișani. Primarul Pigui și vicele Morega i-au ținut isonul!

Fostul ministru al Afacerilor Interne şi al Apărării, Gabriel Oprea, a făcut figurație electorală prin …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: