sâmbătă , 25 ianuarie 2020 - 5:05

Cariera Meri dispare!

cariera-meri-3

Cariera Meri de pe teritoriul Parcul Național Defileul Jiului va fi închisă, urmând ca pe locul unde a funcționat aceasta vreme de patru decenii să fie plantați arbori specifici zonei.
cariera-meri-sadu

„Cariera se află într-o arie naturală protejată. Sc Cariera Meri SRL a solicitat închiderea activității prin ocuparea unei suprafețe de nouă hectare în zona Parcului Național «Defileul Jiului», dar prin ordin al ministrului din 2014 s-a scos din parc suprafața de 17 hectare“, a spus Nicolae Giorgi, șeful Agenției de Protecția Mediului Gorj. Pe locul carierei de granit vor fi plantați arbori specifici zonei. „Se va face închiderea exploatării. Se vor realiza trepte de derocare, care se vor completa cu pământ fertil, după care vor fi plantați arbori specifici zonei. Cariera se închide pentru că a apărut Parcul Național «Defilul Jiului», iar legislația actuală interzice exploatarea materialelor neregenerabile“, a declarat Nicolae Giorgi.

Muncitorii au fost relocați

Cariera de granit de la Meri a fost deschisă în urmă cu peste 45 de ani, dar acum câțiva ani activitatea de acolo nu a mai continuat: „Cariera Meri nu mai avea activitate de vreo trei sau patru ani, iar personalul de acolo fusese redistribuit la firma mamă Secol. Ei au o stație de concasare la Iezureni și acolo au fost duși muncitorii de la Cariera Meri. Știam că sunt probleme în obținerea avizelor de excavație, încercaseră să mai obțină de la Mediu niște avize pentru un alt perimetru, dar se pare că nu a mai fost posibil. Cariera Meri este situată în aria protejată a Parcului Defileul Jiului”, a spus Constantin Bobaru, primarul orașului Bumbești-Jiu.

loading...
Loading...

Citește și

Dezvăluire șocantă în cazul crimei din Piața Centrală Târgu-Jiu! Mesajele pe care le-a postat autorul faptei pe rețelele de socializare, înainte de omor

Bărbatul din Târgu-Cărbunești, arestat preventiv de judecătorii de la Tribunalul Gorj, pe 1 ianuarie, după …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.