Carina Stegăroiu, de la UCB, condamnată la închisoare cu executare

carina-stegaroiu

Carina Stegăroiu, lector universitar la Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu, a fost condamnată la 1,6 ani de închisoare cu executare, fiind acuzată de delapidare și fals în înscrisuri. Sentința poate fi atacată, nefiind definitivă. Carina Stegăroiu a fost reținută în noiembrie 2011, procesul său durând trei ani.

În 2011, anchetatorii au trimis-o în judecată pe Carina Stegăroiu acuzând-o că, în calitate de director economic, a prejudiciat firma la care lucra, SC Gastrom Group SRL Târgu-Jiu, aparţinând afaceristului Nicolae Ţârcă (afaceristul s-a sinucis în luna august a acestui an, din cauza unor probleme financiare – n.red.), cu suma de 170.000 de lei. La trei ani după ce a fost trimisă în judecată pentru delapidare și fals în înscrisuri, Carina Stegăroiu, în continuare lector universitar al UCB, a fost condamnată la 1,6 ani închisoare cu executare. „Tip soluție: Condamnare/ Soluția pe scurt: (…) condamnă inculpata Stegăroiu Carina Elena, la 1 an şi 6 luni închisoare. (…) contopeşte pedepsele aplicate inculpatei, în pedeapsa cea mai grea, urmând ca aceasta să execute pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare. Aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor (…) e durata executării pedepsei principale. (…) Obligă inculpata la plata către partea civilă SC GASTROM GROUP SRL TG-JIU, prin lichidator judiciar SC CONSULTING COMPANY IPURL TG-JIU, a sumei de 164.804 lei despăgubiri civile. (…) Obligă inculpata la 7.000 de lei cheltuieli judiciare statului. Cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru cei prezenţi şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 27.11.2013, la Judecătoria Tg-Jiu”, scrie pe site-ul Judecătoriei Târgu-Jiu.

Vira banii societății în conturile proprii
„Din probatoriul administrat în cauză, s-a reţinut că, în perioada septembrie 2010- iunie 2011, în calitate de gestionar de fapt, iar ulterior director economic al SC Gastrom Grup SRL, inculpata a efectuat mai multe operaţiuni bancare prin conturile societăţii, virând mai multe sume de bani în contul personal, al soţului său şi al altor rude, sume pe care şi le-a însuşit în mod ilegal, prin întreaga activitate infracţională fiind creat un prejudiciu în cuantum de 170.000 lei”, spuneau, în 2011, procurorii.

loading...
Loading...

Citește și

Incendiu izbucnit, de la o lumânare, la o casă din Țicleni

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la acoperișul unei case, pe strada Petroliștilor din orașul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.