duminică , 23 februarie 2020 - 16:38

Casa fostului primar Voica, percheziționată MARȚI pentru niște acte aflate în arhiva Primăriei Săcelu! Din imobil nu s-a ridicat nimic, de la primărie, DA


Locuința fostului edil Ion Voica, în prezent consilier local, și Primăria Săcelu au fost percheziționate, marți dimineața, simultan, în baza unui mandat de percheziție aprobat de judecătorul Vlad Adrian Gîrleanu de la Judecătoria Novaci. În ambele locuri, polițiștii au căutat acte edificatoare, necesare în soluționarea dosarului în care Ion Voica este inclupat, fiind învinuit de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dosar început în februarie 2014 de instanța novăceană, reîntors însă aici de Tribunalul Gorj pentru rejudecare. În urma perchezițiilor, la locuința fostului primar nu s-au găsit însă actele căutate, depistate, în schimb, în primăria condusă de Florin Jurebie, martor în dosar.

Perchezițiile de marți dimineața de la Săcelu au fost ținute în ceață de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci care au informat presa destul de subțire pe subiectul care a fost tratat de toată mass-media locală. Aceștia s-au limitat să spună că perchezițiile s-au realizat ,,într-un dosar ce se află pe rolul instanțelor de judecată, respectiv pe rolul Judecătoriei Novaci”, nefiind un dosar al acestei unități de parchet.
Gorj-Domino a aflat însă de ce s-au dispus perchezițiile și ce s-a găsit în urma acestora, la bază aflându-se cauza în care Ion Voica, fostul primar de Săcelu, a fost condamnat pe fond pe doi ani de închisoare cu executare. Este vorba despre dosarul în care Voica a fost acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, prin, spun acuzațiile, încălcarea dreptului legitim al CE Oltenia și al cetățeanului Grigore Toader. Asta, în legătură cu un teren aflat vizavi de Baza de Tratament Săcelu, pe care a fost edificată și o construcție.
După condamnarea de pe fond a lui Voica, din 2014, dosarul a ajuns la Tribunalul Gorj iar aici o instanță a decis trimiterea dosarului spre rejudecare la aceeași instanță din Novaci care a decis prima condamnare.

Mărturii, urmate de două percheziții!

În cadrul cercetării judecătorești aflate în curs la Judecătoria Novaci au fost audiați o serie de martori, unul fiind actualul primar al comunei, Florin Jurebie, altul fostul secretar al primăriei, Ofelia Vasile. Ultima mărturie, cea a fostului secretar, a impus perchezițiile decise, câteva zile mai târziu, asta deoarece fosta salariată a primăriei a declarat că o serie de documente relevante pentru clarificarea adevărului s-ar afla în arhiva primăriei, în timp ce Jurebie a declarat că acestea ar fi, de fapt, la fostul primar acasă.
Drept urmare, judecătorul a decis să fie percheziționate ambele locuri, pentru depistarea planurilor, PUG-ului localității din 2003, a unui dosar de fond funciar și a unei serii de avize și autorizații de construcție.
În mandatul de percheziție se precizează clar că judecătorul autorizează verificările din ambele locații, simultan, deoarece ,,în cauză există indicii temeinice că efectuarea unei percheziții domiciliare este necesară pentru stabilirea adevărului și mai ales pentru soluționarea justă a cauzei. Se apreciează că prin emiterea mandatului de percheziție se pot stabili corect aspecte cu privire la săvârșirea infracțiunii precum și alte elemente materiale ce pot fi descoperite cu acest prilej”.

Trei polițiști, acasă la Voica!

Drept urmare, marți dimineața, ultima mărturie în fața instanței fiind înregistrată vineri la Judecătoria Novaci, trei polițiști s-au prezentat la locuința lui Ion Voica cu ordinul de percheziție, alți agenți având aceeași misiune pentru Primăria Săcelu. Potrivit procesului-verbal întocmit la finalul percheziției din locuința lui Voica, din comuna Săcelu, deși în imobil s-au găsit mai multe dosare conținând acte și legislație, aici ,,nu au fost găsite bunuri sau documente care să invedereze cercetările”.
„Având în vedere documentele identificate cu ocazia efectuării percheziției, constatând că acestea nu au nicio legătură cu obiectul cauzei, așa cum rezultă din documentele puse la dosar de către doamna procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, de la fața locului nu au fost ridicate bunuri sau documente”, se mai arată în procesul verbal de după percheziții.

Suprize, surprize la Primăria lui Jurebie

Perchezițiile de la Primăria Săcelu au fost în schimb fructuoase, spun surse din instituția publică, care dau ca sigur faptul că documentele anunțate de fostul secretar al primăriei, în mărturia sa dată la instanță, s-au găsit în instituția publică. Jurebia revoltat a acreditat însă ideea, prin avocat, că Voica ar fi adus actele înapoi, lucru neluat în calcul de judecător.
Judecarea cauzei, în aceste condiții, continuă pe rolul Judecătoriei Novaci, urmând ca judecătorul de fond să se pronunțe în această cauză aflată de patru ani pe rolul instanțelor de judecată.

Loading...

Citește și

PSD nu se poate decide, între „Cipriano Ronaldo” și „Adriano Neymar”, pe cine sacrifică în confruntarea cu „Messi” Romanescu! Gabriel Coica, candidatul ProRomânia la Primăria Tg-Jiu!

Pro România filiala Gorj a stabilit, joi, candidatul care va intra în cursa electorală pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.