Casa Gănescu a trecut abia acum în administrarea Ministerului Culturii pentru Muzeul Brâncuși! Chepeneag își poate face, în sfârșit, birou


Guvernul României a adoptat, în ședința din 12 august 2019, o Hotărâre privind înscrierea în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale a bunului imobil „Casa Gănescu”, pentru stabilirea sediului Muzeului Național ”Constantin Brâncuşi”. Asta îl ajută în special pe Valentin Chepeneag, social-democratul care conduce deja muzeul, fără a avea un birou în acest sens.

Prezentul act normativ are ca obiect declararea ca bun de interes naţional şi înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Culturii și Identității Naționale, a bunului imobil „Casa Gănescu”, pentru stabilirea sediului Muzeului Național „Constantin Brâncuşi”.
Proiectul de hotărâre s-a impus a fi necesar în contextul în care, în anul 2015, s-a adoptat Legea nr. 199/1995 pentru înființarea Muzeului Național „Constantin Brâncuși” în municipiul Târgu Jiu, însă fără a se stabili în mod concret un sediu pentru instituție. Astfel, a fost identificat imobilul „Casa Gănescu”, clădire monument istoric amplasat în centrul municipiului Târgu Jiu, în apropierea Parcului Municipal „Constantin Brâncuși”.
Mai mult, „Casa Gănescu” poartă amprenta lui Constantin Brâncuşi, fiind imobilul în care marele artist a locuit în perioada 1937 – 1938, atunci când a realizat la Târgu Jiu Ansamblul „Calea Eroilor“, compus din operele Masa Tăcerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sărutului și Coloana Fără Sfârșit.
Ȋn curtea imobilului sunt amplasate câteva opere de artă ce poartă semnătura lui Constantin Brâncuşi, ce stau mărturie perioadei în care acesta a locuit acolo şi totodată, accentuează importanţa şi valoarea culturală şi istorică a “Casei Gănescu”.

loading...
Loading...

Citește și

Directori menținuți ilegal în funcții la Serviciul de Ambulanța Gorj

Ministerul Sănătății a dat aviz negativ pentru doi dintre directorii Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: