Casa unui preot, BÂNTUITĂ de fosta soție! Unde se află!

casa-bantuita

În urmă cu câțiva ani, în județul Gorj se vorbea despre o locuință din comuna Berlești care ar fi fost bântuită timp de zeci de ani. Legenda era cunoscută atât de către săteni, cât și de către preotul satului. Casa cu pricina i-ar fi aparținut la un moment dat chiar unui slujitor al Domnului. Se spune că spiritul care bântuia locuința ar fi fost chiar al soției acestuia.

Se pare că preoteasa ar fi aflat de relația dintre soțul său și o altă femeie și într-o noapte ar fi plecat de acasă fără să se mai știe nimic de ea. După o perioadă, aceasta s-ar fi întors acasă, dar sub formă de spirit. O altă poveste spune că spiritul care ar bântui casa din comuna Berlești ar fi de fapt al unui muncitor care ar fi ajutat la construcția casei. Povestea se aseamănă cu cea a meșterului Manole. Pentru că nu reușeau să ridice casa din cauza șanțurilor care se dărâmau peste noapte. Astfel că soția preotului ar fi dat ordin ca în temelie să fie îngropată măsura unuia dintre muncitori. Acesta ar fi decedat peste doar câteva săptămâni iar de atunci ar bântui locul.

A fost cumpărată de vecini
În urmă cu aproximativ cinci ani, casa din Berlești despre care se spune că ar fi fost bântuită, timp de câțiva zeci de ani, de un spirit răzbunător, a fost cumpărată chiar de o familie din vecinătatea ei. Oamenii spuneau la vremea respectivă că nu le este teamă de legende și că intenționează să se mute în casă imediat ce o vor renova.

A servit timp de 15 ani fantoma

Ana, o bătrână din localitatea Berlești, povestea în urmă cu câțiva ani cum, fără să știe, timp de mai bine de 15 ani a servit fantoma. Mai exact, tânăra, pe atunci în vârstă de doar 16 ani a ajuns în casa preotului în calitate de servitoare. Una dintre sarcinile ei zilnice era ca, în fiecare seară, să ducă o farfurie cu mâncare în beciul casei. A doua zi, aceasta lua farfuria goală fără să știe despre ce e vorba.

Ulterior a aflat povestea casei bântuite

Bătrâna povestea cum în fiecare seară spiritul preotesei venea sub formă de pasăre cu chip de femeie, stătea la geam, iar apoi mergea în beci unde mânca ce era în farfuria pe care Ana o lăsa acolo.

 

loading...
Loading...

Citește și

Vulcanul, primul ZIAR al Gorjului! Numele unui căpitan poet și al unui istoric sunt legate de el

De numele căpitanului poet Emanoil Părăianu se leagă un moment important din istoria Gorjului: acesta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: