Câștigători Festivalul- concurs “Corala Gorjeană- Stelian Florescu” 2019


O nouă ediţie a Festivalului-concurs „Corala Gorjeană” s-a desfăşurat joi, 12 decembrie 2019, la Colegiul Național “Spiru Haret” din municipiul Târgu-Jiu. Această manifestare a fost organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Corul “Orpheus” al Liceului de Arte “Constantin Brăiloiu” a câștigat premiul I la secțiunea Coruri mixte și de cameră. La secțiunea coruri pe voci egale premiul I a fost câștigat de Corul “Ad Astra” al Colegiului Național “Spiru Haret”, iar premiul II a fost câștigat de Corul “Prichindel” al Liceului de muzică “Constantin Brăiloiu”.
La secțiunea grupuri corale mixte și grupuri pe voci egale premiul I a fost câștigat de Grupul “Gorjencele”, iar premiul II a ajuns la Grupul bărbătesc al Ansamblului folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi.
La ediția din acest an premiul pentru formație nou înființată a fost câștigat de Grupul Bărbătesc al Ansamblului folcloric “Cheile Oltețului” din Polovragi, iar premiul special acordat de Inspectoratul Școlar Județean Gorj a fost câștigat de Corul “Ad Astra” al Colegiului Național “Spiru Haret”.
Începând cu această ediție, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradițioanle Gorj a decis ca, în memoria fostului lor coleg, Festivalul să poarte numele „Corala gorjeană Stelian Florescu”. Ca şi până acum, concursul s-a desfăşurat pe trei secţiuni: coruri mixte mari şi de cameră, coruri pe voci egale şi grupuri corale mixte şi grupuri pe voci egale, iar repertoriul a cuprins trei piese: o piesă din repertoriul naţional, o piesă din repertoriul internaţional şi o piesă din repertoriul sărbătorilor de iarnă.

loading...
Loading...

Citește și

Tot ce trebuie să știi despre declarația unică 2020

Declaraţia unică are câteva modificări faţă de cea de anul precedent. Este vorba despre Declarația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.