Câștigătorii Festivalui „Sara pe deal”

Duminică 10 iunie la Ţânţăreni s-a desfăşurat o nouă ediţie a Festivalului-concurs de romanţe, cântec, joc şi port popular „Sara pe deal”. Festivalul ajuns la cea de-a X-a ediție reprezintă o invitaţie pentru tinerele talente de a se apropia cu speranţă, respect şi demnitate de cultura tradiţională şi de folclorul românesc.

La secțiunea romanțe premiul I în valoare de 400 lei acordat de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de Gîlcescu Anda. Premiul II în valoare de 300 lei acordat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj i-a revenit Andreei Popii. Premiul al III-lea și premiul special au fost transferate la secțiunea dansuri populare.

Secțiunea soliști muzică populară
Premiul I în valoare de 400 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țînțăreni a fost câștigat de Ungureanu Andreea. Premiul II în valoare de 300 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni i-a revenit Gaviotei Trohonel. Premiul III în valoare de 200 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni a fost câștigat de Șotea Loredana. Premiul special în valoare de 100 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni- Tudose Maria.

Secțiunea dans popular
Premiul I în valoare de 600 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni ex aequo formațiilor din Dânciulești și Mătăsari. Premiul II în valoare de 400 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni ex aequo formațiilor din Polovragi și Țânțăreni. Premiul III în valoare de 200 lei oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj a fost câștigat de formația din Țicleni.
Premiul III în valoare de 200 lei oferit de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj redistribuit de la secțiunea romanțe a fost câștigat de formația din Turceni. Premiul special în valoare de 100 lei oferit de Consiliul Local și Primăria Țânțăreni redistribuit de la secțiunea romanțe a fost câșștigat de formația din Rovinari. Premiul special în valoare de 100 lei oferit de Consiliul Județean Gorj prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj i-a revenit formației din Stoina.

loading...
Loading...

Citește și

Încep înscrierile la unul dintre cele mai cunoscute festivaluri

Interpreții gorjeni care vor să participe la Festivalul Cântecului Popular Românesc „Maria Lătărețu” se pot …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.