Cât de coruptă e justiția gorjeană…

…dacă un miliardar câștigă un proces împotriva unei publicații, fără să demonstreze că i-a fost lezat vreun drept legitim? Ei, bine, atât!

M-am abținut, în dese rânduri, să fac comentarii despre justiție pentru a nu intra în turmă, de-o parte sau de alta. Am argumentat, constant, ideea că justiția gorjeană s-a reformat, nu se mai primesc soluții în plic de la liderii politici și arestările nu se mai comandă din sediul vreunui partid. Am fost convins că dincolo de mentalități noi, justiția s-a fortificat cu știință de carte și am avut dispute publice pe această temă cu amici, cu jurnaliști, cu politicieni, sau alți invitați prin emisiuni.

M-am înșelat! Nu s-au schimbat nici mentalitățile, nici oamenii și mi-e teamă ca tinerii magistrați să nu crească la umbra unor ignoranți molipsitori, niște cioclii în robă.

Cred că libertatea de exprimare și, în special, libertatea presei sunt vitale pentru existența unei societăți democratice, caracterizată prin spirit deschis, pluralism, toleranţă, iar fiecare caz în care se cere restrângerea libertății de exprimare a unui jurnalist (prin condamnare, obligare la despăgubiri civile, etc.) privește mai mult decât persoana acelui jurnalist, având consecințe directe asupra presei și a rolului ei într-o democrație. În practica Curții Europene a Drepturilor Omului este constant statuată ideea că „Libertatea de exprimare constituie unul din fundamentele esenţiale ale unei societăţi democratice şi una din cerinţele prioritare ale progresului societăţii şi ale împlinirilor personale”.

Unii judecători habar nu au cum e cu jurisprudența asta a CEDO, sau sunt alte interese, de cele mai multe ori pecuniare, sau de grup, pe bază de rubedenii și relații care le limitează orizontul, iar litera și spiritul legii sunt închise într-un plic cu bancnote.

Mă întreb dacă SRI mai face raportări pe teme de corupție sau protocoalele au exclus chestia asta? Sunt convins că dacă arhiva SIPA ar putea vorbi…mulți s-ar cere la pensie anticipat din justiție.

Ca să nu existe nici o urmă de îndoială, editorul Gorj Domino a fost obligat de Judecătoria Tg-Jiu la plata a 3.000 de lei către miliardarul Ilie Ilinca pentru unele comentarii considerate ”injurioase şi cu un vocabular neadecvat spaţiului public”, care au apărut la un articol despre acesta pe site-ul publicației.

Abia aștept să-și motiveze doamna judecător decizia idioată ca să-mi pun o pancartă de gât. Promit să stau în fața Tribunalului până la Crăciun și voi protesta împotriva coafezelor telenoveliste din justiția gorjeană! Risc o amendă sau, cel mult, 24 de ore un ”meniu” în subsolul IPJ. Pentru un principiu sau un drept fundamental, sunt dispus să fac asta.

loading...
Loading...

Citește și

Muie, muie dar cu ce?

Prostia m-a copleșit și nu prostia în sine ci numărul minților care o produc? Muia …

9 comentarii

  1. ,,, litera și spiritul legii sunt închise într-un plic cu bancnote,,,,Sau intr o canistra de benzina nea’ Claudiule . De fapt ,benzina mai la toamna ca tocmai renovam statia de carburanti de la capul podului . Cum care cap , al podului de peste Jiu .Ma intreb daca Garda de Mediu a verificat vreodata lucrarile de demolare ale statiei PECO a firmei ,,,,,,castigatoare .

  2. Claudiu nu fi suparat, zi multam ca despre cati ai scris numai baliverne si ce iti pasau ,,sursele” de la parchet????. Poate o sa deschida toti procese impotriva voastra sa va linistiti. Porcariile pe care le ati scris nu au legatura cu libertatea de exprimare a presei…

    • Claudelu’ e “ presa” ??? Pai presa e asta care nu știe ca pluralul de la cioclu, este ciocli! Asa cum a scris fostul….pardon reabilitatul 😂😂😂😜, corect se scrie “ ciocli in roba” ! Dar ei de unde sa știe? Ca trebuia sa mergi la scoala, nu sa întinzi mana… ca daca nu, știi tu ceva, ti-au spus unii…. daca nu ai acum, pe datorie… merge si cu factura pentru reclama dar si ceva la sacoșa …

  3. Recunosc, citesc rar și prost! În sensul calității textelor sau, poate adevăr trăiesc, prost sunt eu că citesc! Matei, concluzia mea, a celui care ti-a dat un click pe insailarea de fraze lamentabile, e ca după ce se va pune în aplicare sentința nu vei fi doar prost, acum ești și prost și sărac! Exact cum a prevăzut Marele Maestru! Cu replici de taximetrist pirat din fața de la Star 2000, în pantaloni soiosi si șlapi dai tu replica celei ce semnează Elena? Păi postarile Elenei, de la articolul tau fac mai mult decât tot jegul semidoct instalat de voi, ziariști de mana a zecea! Dacă nu esti tu cel care a postat, ești dator sa-l demaște printr-un articol devastator , la ” dezvăluiri ” ! Nu ești tu prostul, alții s-au folosit de numele tău să te facă să pari cum nu esti!

  4. Asta e acolitul lui Caragra Salvadore.Tot ce vomita fostul coamndat al Câinilor el i a voma si o pune pe Domino Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: