Cât timp putem păstra alimentele în congelator?

Conform Foodsafety.gov, alimentele congelate se păstrează o perioadă îndelungată de timp. Cu toate acestea, produsele își schimbă gustul și textura în funcție de timpul în care stau congelate. Spre exemplu, un pui congelat poate fi gatit peste trei săptămâni și la fel de bine și peste un an. Nu îți va face rău, dar în mod sigur calitatea va fi diminuată.

Secretul este să știi momentul în care produsele încep să își piardă calitatea și să te asiguri că tot ce merge la congelator este marcat. Nu există un număr magic de zile pentru fiecare aliment, dar ne putem ghida dupa recomandările celor de la Foodsafety.

Potrivit National Center for Home Food Preservation, cele mai multe legume și fructe pot sta la congelator între 8 și 12 luni. Se pot congela și citricele, dar trebuie neapărat să fie întâi opărite.

Supele, tocanița și caserolele care conțin legume, carne, cereale, paste sau brânză își vor păstra calitatea între două și trei luni, pe când clătitele, vafele și pâinea se vor păstra pentru o luna, conform Betty Crocker.

Mai multe despre subiect găsiți aici.

sursa: digi-life.tv

loading...
Loading...

Citește și

OFICIAL: Boza, REVOCAT din funcția de președinte al Directoratului CEO!

Consiliul de Supraveghere a decis, luni, revocarea din funcția de președinte al Directoratului CE Oltenia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.