Câteva zeci de gospodării inundate într-o localitate din Gorj, după o ploaie care a durat câteva zeci de minute! Autoritățile locale, depășite de situație


O ploaie torențială, căzută marți la ora 19.10, a afectat în mai puțin de o oră în jur de 30 gospodării din comuna Hurezani, grădini și terenuri agricole. Apa a depăși în anumite curți chiar și un metru, proprietarii fiind izolați chiar în locuințe, până ce apele s-au retras. În zonă a intervenit brigada de pompieri din Hurezani care au venit să scoată apa din gospodării. Primarul și viceprimarul și-au făcut apariția mult mai târziu, spunându-le celor inundați că nu are ce să le facă, deoarece fostele canale de colectare a apelor au fost astupate cu mulți ani în urmă, apele pluviale neavând unde se scurge.

Un singur canal este obligat să preia apa pluvială de pe o zonă de jumătate de kilometru și chiar mai mult. De data aceasta canalul nu a făcut față cantității mari de apă, iar gospodăriile din zonă s-au inundat. Situația persistă de câțiva ani. Proprietarii nu au percutat pentru a ceda o bucată de pământ pentru construirea unui alt canal de deversare a apelor. Acest lucru este speculat și de autoritățile locale care în fața inundațiilor dau din umeri dând vina pe proprietari.
În zonă, în ultimii ani s-au făcut noi construcții iar rigolele au fost făcute de noii proprietari, autoritățile necreând aceste facilități, deși, pentru unele au beneficiat de finanțare.
Autoritățile se plâng continuu de lipsa finanțării însă pentru alte proiecte se găsesc banii, inclusiv pentru echipa de fotbal a localității.
Primarul a promis că revine în zonă pentru a discuta despre posibilitatea găsirii unui teren pentru acest canal.

loading...
Loading...

Citește și

Un bărbat din Glogova, cu mâna în pantaloni în fața Școlii Gimnaziale nr.1 Motru! Părinții revoltați, polițiștii impasibili!

De la începerea anului școlar, un bărbat de peste 50 de ani care locuiește în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: