Câţi BANI se împart salariaţilor din CARIERĂ şi în ce CONDIŢII!


Conducerile EMC-urilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia vor semna protocoale în baza cărora vor fi majorate salariile angajaţilor din zona minieră. Astfel, la EMC Jilţ, protocolul a fost semnat de patru organizaţii sindicale şi conducerea exploatării miniere.

Este vorba despre organizaţiile Sindicatul Mine Energic Jilţ Turceni – afiliat la FNSE Univers-reprezentat de Adrian Marciuc-în calitate de preşedinte; Sindicatul Renaşterea Jilţ Sud-afiliat la FNME-reprezentat de Ion Popescu – preşedinte; Sindicalul Liber al Salariaţilor din CEO-afiliat Ia FNME-reprezentat de Bejinaru Ion Bogdan- preşedinte executiv; Sindicatul Muncitorilor Dreptatea Jilţ-afiliat la FSLI Energetica-reprezentat de Neferu Ştefan, preşedinte. De cealaltă parte, documentul a fost semnat de Cosmin Mihai Ceauşescu, director EMC şi Pantelimon Ciobotea, şef de carieră.

Astfel, în conformitate cu prevederile Hotărârii comisiei mixte administrativ sindicate, părţile stabilesc următoarele:
– La nivelul Carierei Jilţ Nord fondul de salarii de bază lunar alocat pentru armonizarea salariilor, în sumă de 78500 lei, este repartizat pentru fiecare entitate organizatorică -sector/atelier- proporţional cu numărul de salariaţi la data de 01.02.2018.
-La nivelul fiecărei entităti organizatorice se vor constitui comisii din care vor face parte şeful entităţii organizatorice şi liderul de grupă sindicală (unde organizaţia sindicală are constituită grupa sindicală) sau un membru al Biroului Executiv (acolo unde organizaţia sindicala are membri şi nu are constituită grupa sindicală) şi care, la data de 01.02.2018 vor începe procedura de armonizare.
-Lista cu propunerile de acordare a claselor va fi întocmită de şeful entităţii organizatorice şi va fi semnată de către şeful de carieră şi liderul sindical
De asemenea, la acordarea claselor, şefii entităţilor organizatorice vor tine cont de următoarele criterii: competenţă şi realizarea atribuţiilor de serviciu din fişa postului-armonizarea salariilor pe acelaşi post cu aceleaşi atribuţii-salariaţii care au beneficiat de majorări salariate în anul 2017 reprezentând mai mult de 3 clase, ca excepţia celor care au primit până la clasa a zecea si cei care au fost promovaţi pe alte funcţii şi meserii în activitatea de producţie, nu vor primi creşteri salariate în această etapă.
Pentru începerea simulării armonizării salariale, administraţia va prezenta fiecărei organizaţii sindicale semnatare lista cu salariaţii beneficiari în anul 2017 de majorări salariale, conform precizărilor din protocol.
Listele finale privind armonizarea salarială vor fi depuse până pe data de 08.02.2018. la EMC Jilţ-biroul Resurse Umane, pentru a fi înaintate la Direcţia Resurse Umane a societăţii, acestea fiind semnate pentru validare de către Directorul EMC Jilţ şi preşedinţii organizaţiilor sindicale semnatare ale prezentului protocol.

Loading...

Citește și

Primarul Pigui, condamnat la 1 an de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei! L-a instigat pe șoferul Primăriei Peștișani să dea declarații false organelor judiciare!

Primarul comunei Peștișani, Cosmin Pigui, a fost condamnat, marți, 28 ianuarie a.c., la 1 an …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.