Căutat de Poliție, fostul ŞEF al supraveghetorilor CEO, DE NEGĂSIT!

ciobotarica-jianu-antonie-ceo_c

Doi șefi din CEO au fost audiați, ieri, în calitate de martori, în dosarul ”Bani pentru Medințu”, aflat pe rolul Tribunalului Gorj, în care sunt judecați, pentru abuz în serviciu, trei persoane, dintre care doi membri ai Directoratului companiei.
În fața completului de judecată ar fi trebuit să dea declarații și martorul cheie din acest dosar, Radu Cristian, fost președinte al Consiliului de Supraveghere, în momentul în care ex-directorul Aurel Medințu a primit compensațiile financiare, însă polițiștii nu l-au găsit pentru a pune în executare mandatul de aducere.

Martorul Radu Cristian nu a fost găsit de polițiști

Radu Cristian, fostul șef al supraveghetorilor CEO, considerat ca fiind unul dintre martorii importanți în dosarul în care sunt judecați directorii companiei, Laurențiu Ciobotărică, Aurel Antonie și Dorina Jianu, nu a fost prezent nici la termenul care a avut loc ieri, deși instanța dispusese, anterior, ca acesta să fie prezentat, cu mandat de aducere, în fața completului de judecată, pentru declarații.
Potrivit unui document ajuns la dosarul cauzei, polițiștii care trebuiau să-l însoțească pe Radu Cristian la Tribunalul Gorj spun că acesta nu mai locuiește la imobilul menționat în declarația dată în cursul urmăririi penale de aproape doi ani. La adresa respectivă, până în urmă cu șase luni, își desfășurau activitatea unele firme care închiriaseră imobilul, iar de mai bine de două luni, vecinii nu au mai observat pe nimeni pe acolo.
Cum în declarația dată în fața procurorilor Radu Cristian a spus că lucrează la o firmă de asigurări, instanța a decis să-l citeze și la sediul acesteia.

Olaru, mărturie confuză

Directorul adjunct de la Resurse Umane, Sorin Olaru, a trebuit să explice și el judecătorilor ce știe în legătură cu banii acordați de compania energetică lui Aurel Medințu, în momentul încetării mandatului de director al acestuia.
Olaru și-a menținut declarațiile date în fața procurorilor anticorupție, însă a devenit ambiguu în momentul în care a trebuit să detalieze unele aspecte legate de încetarea contractului individual de muncă al fostului director de la Divizia Energie și discuțiile pe care le-a purtat cu acesta.
Un alt șef la resurse umane din CEO, Ștefan Popescu, și-a amintit cu exactitate modalitatea în care, după două săptămâni de la încetarea contractului de mandat al lui Medințu, a luat decizia să-i înceteze și contractul individual de muncă și cum s-a făcut acest lucru în aplicația electronică a registrul general de evidență a salariaților.
Cei trei directori ai companiei energetice au fost trimiși în judecată de DNA, la începutul lunii iunie pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracțiune, după ce au decis să-i acorde o compensație financiară de 128.000 de lei lui Aurel Medințu pentru a pleca din funcția de director al Diviziei Energetice a companiei.

Sfătuitorul de taină al lui Radu Cristian

Lipsa la trei termene în care a fost citat Radu Cristian, dar mai ales ”dispariția” sa de la adresa cunoscută de organele judiciare a generat unele speculații care dau ca sigură implicarea unui așa zis sfătuitor în decizia fostului șef al supraveghetorilor de a nu se prezenta la proces. Călăuzitorul lui Radu Cristian se pare că ar fi același care l-a învățat să-l înregistreze pe Laurențiu Ciobotărică. Culmea este că acest povățuitor al lui Radu Cristina este prezent la toate termenele din dosarul ”Bani pentru Medințu”.

Loading...

Citește și

DECIZIE! S-au închis școlile la Prigoria!

Prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat, joi, că s-a luat decizia, la nivelul Comitetului …

Un comentariu

  1. Târâturi pe pământ

    Grup de infractori organizat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.