CAZ GRAV: Fostul purtător de cuvânt al Poliției Locale Târgu-Jiu și-a luat gadgeturi în rate pe banii instituției!


Purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Târgu-Jiu din perioada 2013-2014, Albert Zorzon, a fost dat în judecată de fostul său angajator, după ce auditorii primăriei municipale au constatat că bunurile achiziționate ilegal de fostul salariat nu au rămas în instituție. Auditorii au cerut nu numai recuperarea bunurilor ci și a prejudiciului creat Poliției Locale Târg-Jiu de contractele încheiate de respectivul cu o societate de telefonie mobilă, fără aprobarea superiorilor. Acestea nu sunt însă singurele probleme create în unitate de fosta porta-voce a Poliției Locale, Zorzon obligând la plată și doi superiori care, de bună credință, l-au girat pe respectivul pentru un împrumut de tip CAR.

Pe data de 13 noiembrie, Poliția Locală a municipiului a înregistrat la Judecătoria Târgu-Jiu un dosar pe pretenții pentru Albert Valentin Zorzon, fostul purtător de cuvânt al instituției. Este vorba despre dosarul civil nr.19410/318/2017, care privește recuperarea unor sume importante de bani de la fostul salariat, acuzat de achiziționarea ilegală a două telefoane mobile de ultimă generație și a unei tablete, aceste gadgeturi fiind plătite în rate de Poliția Locală și după plecarea lui Zorzon din instituție, urmare a demisiei respectivului survenite în octombrie 2014.
În fapt, purtătorul de cuvânt, pus responsabil în relația unității cu un operator de telefonie mobilă, ar fi luat decizia, de unul singur, să achiziționeze pentru uzul său personal două telefoane, unui tip IPHONE 7 și altul marca Samsung, dar și o tabletă, care ar fi urmat să fie plătite în rate de către instituție. Operatorul a mai dat unității câteva telefoane noi, dar de proastă calitate, oferta implicând o creștere a abonamentului chiar la 40 de euro lunar, cu o gratuitate la plata acestuia de 1-2 luni.

Băluță „semnează” în somn

Achiziția gadgeturilor nu este aprobată de directorul Urdea, aflat atunci în concediu, și ar fi trebuit să fie avizată de adjunctul acestuia, Ion Florin Băluță. Respectivul nu semnează nimic, deși pe documente apare o semnătură de-a acestuia, se pare falsificată. Salariații și conducerea Poliției Locale se sesizează de majorarea abonamentului la două luni mai târziu, asta fără ca vreunul să bănuiască faptul că telefoanele și tableta purtătorului de cuvânt, gadgeturi cu care respectivul se mândrea, ar fi fost achiziționate pe contractul cu operatorul de telefonie mobilă, majorat ilegal de către Zorzon.
În unitate încep discuții, care se finalizează cu o separare evidentă a personalului de salariatului care refuză să-și recunoască greșeala.

 

Demisie pe motiv de răzbunare a colegilor săi la adresa sa

Pe 15 octombrie 2016, Albert Zorzon își dă, conform presei locale, demisia din funcția de purtător de cuvânt și pleacă astfel din Poliția Locală, explicând public faptul că problema plecării sale ar fi de fapt legată chiar de colegii săi. Albert Zorzon spunea la acea dată că a demisionat din funcţie după ce colegii săi de la Serviciul Ridicări Auto i-ar fi dus la garaj maşina parcată neregulamentar. Autoturismul purtătorului de cuvânt a fost de altfel ridicat de maşina specială a Poliţei Locale. Albert Zorzon a contestat public decizia colegilor săi şi a susţinut că a fost obligat să parcheze într-o zonă interzisă, întrucât a fost vorba de o urgenţă medicală şi a fost nevoit să se grăbească. „Având o urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru că sunt într-o stare avansată cu o problemă medicală, am oprit pentru puţin timp maşina, într-o zonă cu parcare interzisă. Am folosit luminile de avertizare urgenţe, pentru că era chiar o urgenţă medicală. Maşina a fost ridicată cu avariile pornite, cu luminile de avertizare urgenţă. În foarte scurt timp, autoturismul a fost ridicat. Voi contesta această măsură. Voi aduce dovezile şi aştept ca justiţia să se pronunţe în acest sens. Fiind vorba de demisia mea din această funcţie, după atâţia ani în care am reprezentat această instituţie în absolut toate momentele, eu percep totul drept o răzbunare“, a declarat, pe 16 octombrie 2014, Albert Zorzon.
Promisiunea publică a lui Zorzon nu se materializează, în schimb doi dintre foștii săi colegi ajung să-l dea pe acesta în judecată deoarece respectivii sunt lăsați de către acesta să îi plătească CAR-ul contractat, cu ei ca giranți.

Nu e glumă: Băluță și Popa plătesc datoria lui Zorzon

De altfel, cei doi giranți sunt chiar Băluță și Popa Cristian, ultimul șef serviciu în cadrul Poliției Locale Târgu-Jiu. Ultimul îl dă în judecată pe Zorzon după ce îi plătește aproape 3000 de lei, rate la CAR, și la fel face și Băluță, executat silit pentru debitul fostului purtător de cuvânt.
„Admite în parte cererea de chemare în judecată, formulată de către reclamantul Popa Cristian, în contradictoriu cu pârâtul Zorzon Albert-Valentin. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 2888,5 lei reprezentând plăţi efectuate pentru acesta de către fideiusorul contractelor de împrumut nr. 866 din data de 31.07.2013 şi nr. 27 din data de 16.04.2014. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 207,2 lei cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând taxa judiciară de timbru în parte,, ,se arată în sentința dată pe 3 iulie 2017 de Judecătoria Târgu-Jiu în dosarul nr.1607/318/2017.
Băluță ajunge la instanță ca să facă o contestație la executare, împotriva lui Zorzon și a CAR Jiul, dar adjunctul Poliției Locale pierde procesul în octombrie 2015, fiind obligată să plătească datoria fostului său subordonat.
În octombrie 2015, Zorzon este dat în judecată și de propria nevastă care cere divorțul de respectivul și încredințarea copiilor minori la aceasta, tatăl fiind obligat să plătească o pensie alimentară de 175 de lei lunar pentru fiecare copil, sumă care pare greu de crezut că s-a plătit la timp de respectivul, atâta timp cât rata la CAR nu a fost achitată.
Plângere penală pentru fostul purtător de cuvânt
„Auditorii au mai concluzionat, în cazul contractului încheiat de Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu cu o societate de telefonie mobilă, să fie dispuse măsurile legale de chemare în judecată în vederea recuperării bunurilor sau contravalorii acestora, a persoanei în cauză, întrucât aceasta nu mai este angajată a instituției. Poliția Locală a Municipiului Târgu Jiu s-a adresat deja instanței de judecată”, se arată în ultimul comunicat de presă al Poliției Locale Târgu-Jiu, legat de auditul celor de la primăria municipiului și de concluziile privind faptele fostului angajat Zorzon.
Auditul a și impus chemarea în judecată a lui Albert Zorzon pe 13 noiembrie cu precizarea că demersul nu este unul singular făcut de această instituție împotriva fostului salariat.
Mai exact, Băluță i-a făcut lui Zorzon o plângere penală ajunsă la IPJ Gorj, privind faptele de mai sus, dar ancheta nu a avut o finalitate cel puțin cunoscută în instituției, asta chiar dacă purtătorul de cuvânt a plecat cu tot cu gadgeturile cumpărate din bani publici.
Cauza este complexă și gravă, mai ales că privește o persoană publică ce, potrivit funcției, trebuia să aibă un comportament public ireproșabil, știut fiind că era imaginea instituției.

loading...
Loading...

Citește și

GREVA JAPONEZĂ s-a extins la CEO. În ce CARIERĂ se mai PROTESTEAZĂ

După minerii de la Carierele Lupoaia şi Roşiuţa din zona Motru a venit rândul celor …

13 comentarii

 1. Asta caz grav??? Îmi vine sa râd. Veniți la Bumbești Jiu,și veți vedea un caz într-adevăr grav,cum Isac ia bani de la infractori facandu-le favoruri în schimb.Nu va luați după ce scriu aici ,doar trebuie sa cercetați atât.

 2. Astea’s zorzoanele lui Circiumaru Co.&

 3. Zorzon era imprumutat la foarte multi prieteni si nu le-a mai dat bani,intrebarea se pune cum a fost angajat acest induvid la Politia Locala Tg.jiu???Pe ce criteriu???Este o rusine de om si ca el sunt multi in cadrul Primariei Tg.jiu….daca nu se facea acest audit toti taceau malc…nu e timpul sa fie DEMIS domnul Florin Urdea???

 4. A replica ca nu ai semnatu sau s-a facut cand tu erai in concediu…cum se scuza domnul director Urdea este cum si spune ,,m-au luat de prost,, …eu nu am stiut…chiar esti PROST…si daca aveam Primar si nu un fricos care sta inchis in birou toata ziua acuma ai fi fost demis…dar o sa se schimbe situatia in curand

  • Proști, proști, dar mulți.

   Bă, agramatule! Primarul de acum chiar își dă silința pentru ca haimanalele pe care cârciumarul le-a adus în primărie să muncească legal. Este foarte greu să lupți, de unul singur, împotriva atâtor căței de partid; mai ales în condițiile în care nu există ”birou” în care să nu fi fost făcute fraude și abuzuri grosolane…

   • Domnul meu…actualul primar nu numai ca este fricos ci este si un prost fudul de om,daca sti ca nu esti bun de dat cu pumnul in masa si de facut curatenie atunci ce cauti aici?Du-te la catedra si gata ca acolo nimeni nu te arata ca stai inchis in birou si nu esti bun de nimic…dar aici lumea te observa ca estui un las fricos si nepriceput in administratie!!

 5. urat ca au loc asemenea fapte

 6. Și care este problema?! Și eu sunt șef de servici și mi-am pus subordonații sa se imprumute la bănci ptr mine și sa mă gireze ca na sunt și eu omenos și le mai facilitez și eu ture prin grafic.Dacă nu crediție întrebați pe Marin Joita pe Tomescu pe Vucina ca și acum am sa le plătesc ratele! Da dacă vreau! Așa ca nu mă supăr ca nu mi-a dat Zorzon banii. Sa trăiești ba Zorzon și hai ca nu mai poți zice nimic de mine ca na recunoscui singur.

 7. Numărul de dosar nu exista pe portarul instantei de judecata.Politia Locala minte ca a înregistrat un dosar pe pretenții.

 8. Dacă nu mă credeti,pe cuvant va spun adevarul,deoarece eu sunt sef serviciul juridic.

 9. Cand voi ajunge primar jar mancati toti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.