miercuri , 11 decembrie 2019 - 11:46

Caz unic! Dascălii din Gorj au semnat, timp de o lună, în două condici de prezență


Din data de 1 octombrie, la toate unitățile de învățământ din Gorj s-a introdus o a două condică de prezență pentru cadrele didactice. Condica a fost impusă unităților școlare din Gorj, potrivit motivației oficiale a directorilor unităților de învățământ, și a rezistat doar o lună, de ieri fiind scoasă la solicitarea inspectoratului de muncă. Condica cu numărul doi le-a impus dascălilor, ilegal, să stea zilnic opt ore în școală, profesorii fiind obligați să semneze în catastif ora de sosire și de plecare din instituție, și chiar să revină de acasă pentru semnătură.

În fiecare școală din Gorj, timp de o lună de zile, au funcționat în paralel două condici de prezență, dascălii fiind obligați să semneze la sosire și plecare atât în condica de prezențe la orele de la clase, cât și în noua condică impusă la intrarea și ieșirea din unitatea de învățământ. Cea de-a doua condică a creat nemulțumiri în rândul dascălilor, problema fiind pusă pe tapet și la mitingul din 2 octombrie, din Piața Prefecturii, locul în care semnatarii susțineau public faptul că o astfel de condică nu a mai existat niciodată în învățământ, fiind o aberație.
Se știe că profesorii nu stau zilnic 8 ore la școală, având zile cu 4 ore de exemplu și atele cu 6 și o zi metodică când desfășoară activități cultural științifice și de perfecționare, cercuri pedagogice, deplasări organizate etc. Cu toate acestea au fost obligați până ieri să vină chiar de acasă și să semneze în cea de-a doua condica de la școală, arătând astfel că au petrecut 8 ore în unitatea de învățământ, chiar dacă în fapt nu era deloc așa. Să nu mai spunem că dascălii corectează lucrările elevilor, de regulă, acasă, loc în care nu au o condică de prezență, în timp ce multe lucrări și materiale didactice și le scot pe propriile imprimante tot la domicilii.

Condicile, retrase brusc

Deși dascălii au discutat, pe larg, cu superiorii lor problema condicii cu numărul doi, directorii unităților au preferat să explice că problema este impusă de sus, mai exact pe linia inspectoratului de muncă. Se explica astfel că, prin acest demers, se puncta prezența 8 ore la serviciu a profesorilor din învățământul de masă.
Din fericire, ITM a realizat acum că această condică nu își are rostul iar ieri, 1 noiembrie, catastifele respective au dispărut din școlile gorjene, fiind retrase la solicitarea Inspectoratului Școlar Gorj.

loading...
Loading...

Citește și

S-a terminat cu boieria! Romii din Meteor își astupă singuri gropile din străzi

Locatarii de etnie romă din cartierul târgujian Meteor au pus mâna pe roabe și pe …

3 comentarii

 1. Ce tragedie sa stai 8 ore la munca. Lucrarile se pot corecta si la scoala si alte lucruri se pot face in scoala si uite asa s-ar acoperi acele ore. Dar au pregatiri acasa unii profesori si cum sa mai stea in scoala 8 ore. Eee…

  • Contra lui Eu

   Sarmanu/a de tine, ce grija ai tu!!! Mai bine vezi-ti de ograda ta! Pentru ce sa stea la scoala, daca lucrarile pot fi corectate si acasa? Asa ca vrei tu si alti imbecili invidiosi! Daca ai sta o zi in locul unui cadru didactic cu o clasa cu peste 20 de copii, ai comenta altfel, dar din exterior lucrurile par foarte roz
   ” A, 4 ore si pleaca acasa!” , dar in alea 4 ore consumul psihic este la cote maxime si creierul lucreaza intens si continuu, cu mult peste cat lucreaza orice alt functionar public care sta 8 ore la serviciu! Daca profesorii n-ar avea vacantele, multi ar ceda nervos si n-ar mai prinde varsta de 40 de ani. Asa ca „ciocu’ mic” si respectati-i fara a va mai da cu parerea de pe margine!

   • Dar de ,, consumul psihic ,, al unui miner de subteran , al unui macaragiu care lucreaza la 100 metri inaltime si balanseaza in bataia vantului cate 3-4 metri in stanga -dreapta sau fata-spate ,al unui sofer pe masini de mare tonaj sau pe autobuze care raspunde de viata a 48 de suflete , al unui mecanic de tren care trebuie sa raspunda de viata a sute de calatori ,al unui politist care trebuie sa se lupte cu unul sau mai multi infractori de cele mai multe ori cu mainile goale sau de catre ,, consumul nervos ,, al unui medic ce opereaza ore intregi in conditii de stres , de toate celelalte categorii profesionale ce mai spui draga ,,,,,contra lui tu ????????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: