sâmbătă , 19 octombrie 2019 - 1:08

Cazul lui Mihai Raţă a impresionat toată ţara: 20 de urne, amplasate în magazine

Rata-Mihai-asociatie-Sibiu-(2)

• O asociație din Sibiu se implică în ajutorarea băiatului

Președintele Asociației „Animos Hermannstadt” Sibiu, cantorul bisericesc Ovidiu Vasiu, a aflat povestea lui Mihai Rață citind on-line ziarul nostru și a decis că acest copil trebuie ajutat. Cu toate că locuiește în Sibiu, Ovidiu Vasiu, om cu suflet mare și care spune că oamenii trebuie să se ajute unii pe alții, a venit la Târgu-Jiu și a amplasat 20 de urne pentru strângere de bani în diverse locuri.

 

Donați pentru Mihai Rață și șansa sa la viață

Asociația Animos Hermannstadt, BCR Sibiu,  strada Emil Cioran
RO34RNCB 0227 0576 7233 0001 monedă lei (ROL)

Rata-Mihai-asociatie-Sibiu-(1)

Povestea lui Mihai Rață, băiatul de 13 ani, diagnosticat cu o boală rară și gravă, a impresionat oameni din toată țara. Astfel, ieri, la Târgu-Jiu a venit un sibian, cantor bisericesc și președinte al unei Asociații de binefacere din Sibiu, care vrea să facă tot posibilul pentru a-l ajuta pe Mihai Rață să strângă cei 20.000 de euro de care au atâta nevoie, el și mama sa, recent diagnosticată cu cancer. „Am aflat despre caz de pe internet și i-am căutat pe Mihai și pe mama sa. Nu puteam să îi las la nevoie. Sunt amândoi bolnavi și au mare nevoie de ajutor. Noi aveam deja mai multe campanii umanitare la activ. Aceste cazuri le socotesc precum niște bombe de iubire, adică este șansa noastră, a oamenilor, să arătăm iubire celor aflați în suferință. Încercăm să facem «Campania pentru Mihai Rață», o campanie la nivel național și să reușim să strângem banii de care acest copil are nevoie pentru ca să fie sănătos. Eu sunt cantor bisericesc la o biserică din Sibiu și am înființat această asociație după ce și noi, familia mea, am avut o mare problemă. Am vrut  să ne implicăm în ajutorarea oamenilor cu probleme. În cazul oamenilor aflați în suferință, chiar și un gest, un cuvânt de bine contează”, a declarant Ovidiu Vasiu, președintele Asociației „Animos Hermannstadt” din Sibiu.

Copilul fără copilărie

Palid, cu ochi triști și chinuit de boală, Mihai visează cum ar fi dacă sănătatea nu i-ar lipsi. S-ar putea juca, alerga, dar gândurile acestea rămân… vise. Acum, când și mama lui Mihai este grav bolnavă, lumea lor s-a dat peste cap. Mihai Rață povestește cu lacrimi în ochi despre boala sa și despre suferința mamei. Copilul și mama se bazează unul pe celălalt. Chiar și când a aflat că mama sa are cancer, Mihai a încercat să fie puternic, să o încurajeze și să o ajute atât cât poate. „Sunt bolnav de mulți ani. Boala mea este rară, este o boală a mușchilor, nu am voie să mă joc, să fac efort, să mă lovesc. Nu pot să spun că am avut copilărie, nu știu, este greu. Cel mai greu este acum, cu mama bolnavă. Eu doar pe ea o am. Am și bunicii de la Godinești, unchii și verișorii, dar mama este mama. Avem multe greutăți, pentru că nu avem bani. Mama are o indemnizație și eu una, cam 300 lei pe lună. Ne ajută rudele. Uneori îmi doresc să fiu mare, să am un loc de muncă, să nu mai fiu bolnav ca să am grijă de mama. Poate mă va ajuta Dumnezeu să scap de boală. Din ce mi-a spus mama, am nevoie de foarte mulți bani ca să mă vindec. Noi nu avem bani”, a povestit copilul de doar 13 ani.

Mama, internată de urgență

Marți seara, Elenei Rață i s-a făcut rău și a fost dusă la spital, de urgență. Femeia s-a operat la sfârșitul lunii octombrie de cancer la sân și este sub tratament. „Rață Elena este pacienta care a fost diagnosticată cu un cancer la sânul drept, a avut nevoie de operație urgent, la București. Apoi a făcut chimioterapie, s-a operat de o lună de zile. Ieri a fost adusă în UPU, cu o stare generală proastă, slăbită, cu greață, vărsături, i s-a făcut un tomograf. Vom continua tratamentele și sperăm să fie bine. Este, în același timp, un caz social, cu probleme financiare. Noi ne ocupăm de dumneaei și o ajutăm cât putem”, a spus doctorul Iulia Fometescu, medical curant al Elenei Rață.

loading...
Loading...

Citește și

Expoziție de artă japoneză la Muzeul de Artă din Parcul Central

Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu”din Târgu Jiu va organiza, în perioada 21 octombrie – 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

* Din respect pentru cititori, GorjDomino isi rezerva dreptul de a elimina comentariile injurioase la adresa persoanelor vizate in articole, si nu numai, care contin greseli gramaticale evidente, ori care ataca demnitatea tuturor celor in cauza. * Totodata site-ul www.gorj-domino.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.
error: